Til hovedinnhold

Nå kan du laste ned iOS 12-betaen

Apple

I begynnelsen av juni avslørte Apple iOS 12 – selskapets nyeste oppdatering av mobiloperativsystemet deres. En tidlig utgave ble tilgjengelig for utviklere bare timer etter lansering, men nå har Apple også åpnet opp for andre brukere.

Føler du deg eventyrlysten kan du laste ned iOS 12-betaen via Apples nettsider. Der kan du også laste ned betaer til MacOS Mojave og tvOS 12.

Husk at det fortsatt er mange måneder til iOS 12 slippes offisielt, og selv om betaen sies å være usedvanlig stabil, er det fortsatt stor sannsynlighet for at mobilen plutselig kan skru seg av, apper vil krasje og at ting rett og slett ikke fungerer.

Vil gjøre gamle mobiler raskere

Selv om Apple ikke sa det rett ut, har fokuset vært på stabilitet og hurtighet da de utviklet iOS 12. Mange har klaget på at iOS 11, som de fleste Apple-brukere har i dag, har vært ustabil, slukt batteriet og gjort mobilene deres treige. Alt dette skal være adressert i iOS 12, og foreløpig virker det lovende.

Vår mobilekspert Finn Jarle Kvalheim har testet iOS 12-betaen allerede og omtaler det som den mest stabile iOS-betaen han noensinne har prøvd.

Under utviklerkonferansen WWDC nevnte også Apple at eldre iPhoner vil oppleve mobilene som betydelig raskere etter at de oppgraderer til iOS 12. Enkelte apper vil nemlig kunne startes 40 prosent raskere, tastaturet vil komme frem 50 prosent raskere og kameraappen åpnes 70 prosent raskere på eldre enheter.

Nye funksjoner

Apple slipper naturligvis ikke iOS 12 uten noen nye funksjoner. Her er noen av dem:

  • Bedre AR (og en egen AR-app kalt Measure)
  • Carplay-forbedringer
  • Bedre Bilder-app
  • Gruppefacetime (med Memoji)
  • Shortcuts
  • Funksjon som sporer hvor mye du bruker mobilen (og hvor mye barna bruker den)
  • ++

Du kan lese om hvordan alle de nye funksjonene er i bruk i vår sniktitt av iOS 12.

annonse