Tek.no

Nyhet

Sommerferie hos Apple?

8 Sept 2009 07:00

Den dessverre stadig mer vanlige frasen blant vanlige brukere som sier at "Jeg har hørt at Mac OS X er sikrere", holder dessverre ikke helt mål.

Mac OS X er et Unix-basert operativsystem og har kanskje potensial til å bli sikrere siden man har flere konfigurasjonsmuligheter, men dette hjelper lite når Apple venter én hel måned ekstra med å tilgjengeliggjøre sikkerhetsoppdateringen.

For én måned siden tettet både Microsoft og diverse Linux-leverandører en alvorlig "stack buffer overflow" i Java Web Start, mens Apple først forrige uke fikk publisert sin fix for 10.5 og eldre.

Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) skal visstnok ikke være sårbar, men Apple klarte likevel å legge ved en gammel flashversjon som inneholder sikkerhetshull og som man bør bytte ut med siste versjon fra Adobe: http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Mange Apple-brukere lever dessverre i den tro at de ikke trenger å bekymre seg om sikkerhet, men det er kanskje ikke så rart når Apple virker å bestrebe seg til det ytterste å sette fokus på andre områder.

(Kilde: Internetnews)

Les også
Apple tablet med 15" skjerm?
Les også
Rootkit kommer til Mac OS X
Les også
Apple øker fortjenesten
Les også
Apple kutter prisene
Les også
Snow Leopard klar i september
annonse

Les også