Tek.no

Nyhet

Apple tablet med 15" skjerm?

31 Aug 2009 12:55

Det har lenge gått rykter om en "forvokst Iphone", eller et surfebrett, fra Apple. De fleste kildene omtaler en versjon med 10 tommers skjerm, men nå er det også snakk om en 13 og 15 tommers skjerm.

15, 13 eller 10 tommers skjerm?

Ifølge appleinsider.com og gizmodo.com, som hevder å ha sikre kilder, kan det komme to "tablet-er" med 13 og 15 tommers skjermer. En av disse skal kjøre en fullversjon av Mac OS 10.5. Kilden anslår at enhetene ikke skal lanseres før første kvartal 2010. 

Det er høy usikkerhet om hvilke av skjermstørrelsene som blir lansert, men flesteparten av ryktene omhandler versjonen med 10 tommers skjerm.

Kilden skal ha sterk tilknytning til Apple, men vet ikke om modellene han skal ha få se var preproduksjonseksemplarer eller om de bare var laget for demonstrasjon.  

Nye Ipod-er 9. september?

Ryktene om at Apple holder en lansering 9. september anses som sikre, og appleinsider.com mener å kunne bekrefte en Apple-event denne dagen. 

Vi kommer altså trolig ikke til å se noen av surfebrettene. I stedet ser det ut som en ny rekke med Ipod-er, som er rykter vi tidligere har omtalt. Lanseringen skal nemlig være "musikk-relatert". 

Det er forventet lansering av en ny Ipod Nano og en ny Ipod Touch, som begge skal ha innebygget kamera. I tillegg går det rykter om en ny versjon av Itunes-programvaren, nemlig versjon 9, som skal ha innebygget støtte for sosiale nettverk. Etter all sannsynlighet er det snakk om Facebook, Twitter, Flickr eller andre lignende tjenester. 

(Kilder: Appleinsider, Gizmodo)

Les også
Sommerferie hos Apple?
Les også
Surfebrett fra Apple på vei?
Les også
Tre nye Iphones til sommeren?
Les også
Mac med 3G på vei?
annonse

Les også