Tek.no

Nyhet

I-Pace har allerede satt ny rekord for Jaguar i Norge

Men fortsatt er det mulig å få bil før årsskiftet.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
18 Apr 2018 13:14

Det er ikke mange ukene siden Jaguar lanserte sin nye elbil I-Pace med brask og bram i Oslo, på et arrangement som gikk parallelt med hovedlanseringen på fabrikken i Graz i Østerrike.

Nå melder Jaguar Land Rover om at de har solgt 1000 I-Pace i Norge, noe som er rekord for Jaguar her til lands. Ikke at det skulle så mye til, med tanke på hvor beskjedne Jaguars salgsvolumer i Norge har vært.

– Jaguar I-Pace har vært utstilt hos våre forhandlere på skift, og det har gitt virkelig imponerende respons. Norske kunder er vant til elbiler, men i premium-segmentet er det jo kun oss og Tesla, og det er helt tydelig at kundene virkelig setter pris på designet og kvaliteten, skryter direktør John Helmersen i en pressemelding.

1500 biler i år

Da bilen ble lansert varslet Jaguar at de hadde et «realistisk mål» om å levere 1500 biler i Norge i år. Det betyr at det fortsatt er anledning til å få bil i år ved bestilling nå, men Jaguar melder også at om salget fortsetter, så vil de komme nærmere 2000 biler innen nyttår.

– Hvis man venter til etter sommeren, vil bilen leveres i 2019 og til neste år er det jo også usikkerhet om avgiftene og hvilke politiske tiltak elbilene eventuelt vil bli rammet av, sier Helmersen.

Jaguar melder om at flesteparten av bilene som er solgt er av de to øverste utstyrsnivåene, henholdsvis First Edition (829 900 kr) eller HSE (fra 746 900), men det er mulig å få bilen ned i 599 900 kroner om du tar til takke med det laveste utstyrsnivået, kalt S.

Noe av det mer spesielle med Jaguar I-Pace er at den ikke har vindusviskere bak. Aerodynamikken skal være slik at luften ledes ned over bakruta og gjør vindusviskernes jobb (selv om vi kanskje vil se dette på sørpete norske vinterveier før vi tror det).
Stein Jarle Olsen, Tek.no

480 kilometer rekkevidde?

Og om du ikke er stø på spesifikasjonene til I-Pace repeterer vi dem her:

  • 90 kWh batteri, som skal gi en rekkevidde på 480 km etter den nye og relativt realistiske WLTP-standarden. (Jaguar oppga imidlertid 386 kilometer (240 miles) i egen pressemelding, så det er mulig faktisk rekkevidde er nærmere dette enn WLTP-tallet.)
  • To motorer som leverer 400 hestekrefter og 696 Nm umiddelbart dreiemoment.
  • Firhjulstrekk på alle modeller
  • 0-60 mph (96,5 km/t) på 4,5 sekunder
  • Regenererende bremsing opptil 0,4 G
  • Fem seter og bagasjekapasitet på 656 liter bak og 27 liter foran. 1453 liter med baksetene slått ned.
  • Hurtiglading med opptil 100 kW effekt og vanlig lading med opptil 7,2 kW (32 A). 100 kW kan lade batteriet fra 0-80 prosent på 45 minutter.
  • Alexa-støtte der det er tilgjengelig
  • Bilen fungerer som 4G-hotspot for opptil åtte enheter.
  • Software-oppdateringer trådløst «over-the-air»

Les også: Slik er i-Pace sammenlignet med Tesla Model S og Model X »

Les også
Hør «motorlyden» Jaguar i-Pace spiller fra høyttalerne mens den kjører
annonse

Les også