Til hovedinnhold

Telenor utsetter Iphone-samtaler

Telenors Atle Lessum forteller at samtalene med Apple er utsatt. (Foto: Telenor)

Denne uken var Apple-sjef Steve Jobs på besøk i Oslo for å overvære Nobelprisutdelingen. Det ga raskt liv til ryktene om at en iPhone-avtale mellom Apple og Telenor var nært forestående.

Les test av iPhone »

Men slik er det ikke, skal vi tro Telenor selv. Ifølge informasjonssjef Atle Lessum er Telenors samtaler med Apple faktisk blitt utsatt til utpå nyåret.

– Vi har vært i kontakt med kretsen rundt Steve Jobs og blitt enige om at samtalene utsettes over julen, sier Lessum til VG Nett.

Ifølge Digi.no antyder Lessum at utsettelsen skyldes at Apple først vil fokusere på landene Tyskland, Strorbritannia og Frankrike, hvor telefonen allerede er lansert.

Flere iPhone-varianter

Lessum forteller at Apple vurderer flere mulige varianter av iPhone til Norge, noe som understreker de senere tids skriverier om at Apple har en 3G-versjon av iPhone på gang.

Apple har vekket oppsikt i mange land på grunn av sine salgsmetoder. Selskapet velger seg ut én bestemt operatør i hvert land, som så får selge telefonen eksklusivt. Apple har imidlertid møtt motbør i for eksempel Frankrike, hvor forbrukerlovene nekter Apple å selge telefonen kun med abonnement.

Også her i Norge vil Apple få problemer med å selge iPhone gjennom kun én operatør. Det lover Forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

- Dette er definitivt en sak vi kommer til å se på også i Norge. Vi ønsker valgfrihet for forbrukerne, uansett om det gjelder TV-kanaler, musikk eller mobiltelefoner, uttalte han til DN Lørdag i forrige måned.

(Kilder: Digi.no, DN Lørdag)

annonse