Til hovedinnhold

- Skal bli større enn iTunes

I desember relanserer Netcom sin musikkbutikk. Flere sanger og lavere priser er stikkordene. Det fortalte selskapets innholdssjef, Marius Halle, på et presseseminar i går.

Hos Netcoms nye musikkbutikk skal du kunne laste ned sangene både til mobilen og til PC-en. I dagens utgave kan du kun laste ned musikk til mobilen.

2 millioner sanger

Netcom har allerede avtaler med alle de store plateselskapene som EMI, Sony BMG og Warner. Halle forteller til Amobil at hvis en avtale med Universal også går godt, regner han med å kunne tilby to millioner sanger i den nye musikkbutikken. Det er tre ganger så mye musikk som i Telenors musikkbutikk, som rommer 6-700 000 sanger.

Halle forteller at Netcom etter hvert vil komme med ulike typer abonnementsløsninger. Ett eksempel er at du betaler en fast pris i måneden og får lov til å laste ned et bestemt antall sanger hver måned. En annen abonnementsløsning kan være at du laster ned så mye musikk du vil, og at sangene er spillbare så lenge du er kunde hos Netcom.

Prisen på musikken vil også endre seg når musikkbutikken lanseres på nytt. Da vil én sang koste mellom 10 og 15 kroner. I dag må du ut med 20 kroner for å kjøpe en sang av Netcom. Til sammenlikning koster én sang 8 kroner hos iTunes, og mellom 7 og 12 kroner hos Telenor.

- Aldri like billig som iTunes

Halle forteller at det aldri vil bli like billig å handle musikk hos Netcom som det er hos iTunes.

- Selger vi en sang for 10 kroner, tjener vi ingenting. Plateselskapet skal ha 7-8 kroner per sang, så skal Tono ha ei krone. Da blir det ikke mye igjen, forklarer han.

Halles håp er at Netcom vil klare å tilføre kundene noe mer ved å være mobile, og at du og jeg skal se verdien i å kunne kjøpe musikken når vi sitter på bussen og på hytta.

Han mener at dette er akkurat den rette tiden for å gå inn i musikkmarkedet.

- Størst innen 2009

- Telenor har gjort den verste grovjobben og har hatt mye fokus på musikk. De har vært større enn iTunes i perioder. Det er ingen grunn til at ikke vi skal klare det i løpet av 2008, sier Halle.

annonse