Til hovedinnhold

Google+ kan snart være historie

Samtidig med at sjefen slutter, hevdes det at over 1000 ansatte skal være på vei ut.

Shutterstock

Da Google+-sjefen Vic Gundotra nylig kunngjorde at han skulle forlate Google, skapte det ikke akkurat de store overskriftene. Men spørsmålet om hva som skulle skje videre med Googles sosiale nettverk var åpent – og på noen måter har det vel vært sånn en stund.

Nå ser det ut til at Google benytter anledningen til å gjøre noe drastisk med satsingen på Google+, og det hele ser ikke så veldig positivt ut for den relativt lille skaren som faktisk bruker det aktivt. Ifølge teknologinettstedet TechCrunchs kilder skal nemlig Google nå ha endret sin strategi for Google+. Det skal visstnok gå over fra å være et produkt til å bli en plattform – og altså ikke lenger konkurrere direkte mot Facebook, Twitter og den gjengen.

Flytter ressurser

Med andre prioriteringer er det naturlig at Google ønsker å stokke om på ressursene, og kildene hevder at mellom 1000 og 1200 ansatte skal flyttes fra Google+ til andre divisjoner og prosjekter. I hovedsak skal det være snakk om å styrke gjengen som jobber med den populære mobilplattformen Android.

Google selv har tilbakevist påstandene om at de ikke satser videre med Google+:

– Dagens nyheter har ikke noe å si for vår strategi med Google+ – vi har et utrolig talentfullt team som vil fortsette å lage gode brukeropplevelser gjennom Google+, Hangouts og Photos, har Googles talspersoner uttalt til flere medier.

Men for mange høres likevel et eventuelt strategiskifte for Google+ ut som en fornuftig ting. Fra tjenesten kom på beina i 2011 har den aldri vært i næheten av å kunne true tungvektere som Facebook og Twitter, og med «pappa» Vic Gundotra ute av bildet, er det heller ikke noen sentral ledende drivkraft for videre satsing på Google+ slik den er i dag.

Allerede i 2012 var tegnene tydelige:
Google+ sliter med å holde brukerne interesserte >>>

Kilde: TechCrunch

annonse