Til hovedinnhold

Del Wi-Fi-nettet ditt med alle Facebook-vennene

Denne Android-appen gir deg automatisk nett når du er hjemme hos Facebook-venner.

Nå kan du gjøre det enklere for vennene dine å koble seg opp på det trådløse nettverket ditt hjemme, i hvert fall hvis dere er venner både på Facebook og i virkeligheten.

Android-appen Instabridge fra Stockholms-selskapet Instabridge.com fungerer ved at du kan konfigurere mobiltelefonen din til å automatisk benytte Wi-Fi når du er hjemme hos Facebook-vennene dine. Den som eier det trådløse nettet kan med et tastetrykk gi Facebook-vennene tilgang til nettverket. Påloggingsinformasjon til nettverket sendes automatisk til appen i vennens mobil, som så lagrer informasjonen og kobler seg opp.

Har du ikke et mobilabonnement med de heftigste datapakkene kan dette bety penger spart, i tillegg til at ting gjerne går litt kjappere via Wi-Fi enn over 3G – eller i verste fall 2G.

Den som har delt forbindelsen kan med et tastetrykk trekke tilbake tillatelsen til å koble seg til nettverket. Passordet til nettverket blir ikke synlig for den som får tilgang, dermed skal denne løsningen også være sikrere enn å dele ut passord til de som kommer på besøk. Påloggingsinformasjonen blir kryptert med AES-256-kryptering.

Niklas Agevik i Instabridge.Foto: Instabridge

Wi-Fi for komplisert

Niklas Agevik, en av gründerne i Instabridge fikk idéen til appen da han jobbet i Ericsson og lanserte mobil TV. Den gangen trodde alle at mobil TV var noe folk skulle bruke når de var på farten, men senere har det vist seg at nesten all mobildata konsumeres hjemme.

– Så vi begynte å gruble på hvorfor folk ikke brukte mer Wi-Fi hjemme, og etter å ha spurt folk viste det seg at Wi-Fi har et massivt brukervennlighets-problem, sier Agevik.

De begynte derfor å planlegge en løsning som skulle gjøre det enklere å koble seg opp på det trådløse nettet, uten at man må forholde seg til navn på Wi-Fi-aksesspunkt og passord.

På lengre sikt er planen til Instabridge å gjøre det enklere å bruke Wi-Fi uavhengig av hva slags type enhet man bruker – for eksempel om man bruker nettbrett, mobil eller kamera.

Du kan laste ned Instabridge fra Google Play.

Les også om hvordan du finner det billigste mobilabonnementet.

annonse