Til hovedinnhold

Nye Ringepriser ser dagens lys

Ikke bytt mobilabonnement før du har brukt to minutter med vår nye priskalkulator.

iStockphoto

Denne artikkelen ble publisert første gang den 21. november 2012. Etter at vi skrev saken er Ringepriser.no oppdatert slik at nettsidene automatisk tilpasser seg skjermene på mobiltelefoner.  

Flere forskjellige abonnementer fra flere forskjellige operatører kan i praksis være "billigst" til samme tid. Grunnen til det er at våre forbruksmønstre er så vidt forskjellige. Noen sender mange meldinger, andre ringer i timevis hver uke, mens andre igjen nesten bare bruker datatrafikk på mobilen.

Hensikten med priskalkulatoren Ringepriser er å hjelpe deg med å finne ut hvilke mobilabonnementer som er aller billigst for deg. Det gjør den ved å sammenligne abonnementsprisene til alle norske operatører, samt inkludere tilleggstjenester som datapakker eller SMS-pakker når disse er med på å gjøre det billigere.

Ringepriser er utviklet av Mediehuset Tek, som også står bak nettstedene Amobil, Mobilen, Hardware, Gamer, Akam, Teknofil, Inside Telecom, Tek.no og Prisguide.

Vil du bytte til et rimeligere mobilabonnement? Prøv nye Ringepriser her

Mobilversjon rett rundt hjørnet

Du kan spare mye penger i løpet av et år på å velge riktig abonnement.Foto: Istockphoto

Mediehuset Teks tekniske avdeling har foretatt en komplett overhaling av grensesnittet til Ringepriser. Vi spør utvikler Terje Ness Andersen om han kan oppsummere de viktigste forbedringene i den nye versjonen:

– Du kan nå spesifisere forbruket ditt ved å dra på slidere, i tillegg til å skrive inn tall. Vi har også økt sidebredden på tjenestens innhold, noe som gjør at vi kan presentere innholdet på en bedre måte. Fra å bevege deg rundt på ulike sider i tjenesten er nå alt samlet på en side, og du trenger ikke lenger å laste siden på nytt for å navigere rundt i tjenesten. Dette betyr at du nå kan justere forbruket ditt mens du ser på et abonnement, og se hvilket utslag dette gir for akkurat dette abonnementet, forklarer Andersen.

– En mobilversjon av tjenesten kommer også veldig snart, røper han.

At tjenesten blir tilpasset mobil gjør at du på bare et par minutter kan sjekke om tilbudet du får i butikken virkelig er så billig for akkurat deg som det selgeren vil ha det til. Ringepriser er selvfølgelig helt gratis i bruk, utenom eventuelle kostnader forbundet med bruk av datatrafikk.

Dra på sliderne eller plott inn egne tall i den nye versjonen av Ringepriser.

Les også: Få det beste mobilabonnementet (guide)

– Hvorfor bør du sjekke Ringepriser før du bytter mobilabonnement?

– Det er mange faktorer å ta hensyn til når du skal vurdere hvor bra et abonnement passer for deg, for eksempel: "Hvor mye det vil koste en å gå over det inkluderte forbruket i dette abonnementet?" "Jeg har et større forbruk enn hva dette abonnementet inkluderer. Vil det lønne seg å betale for det ekstra forbruket, kjøpe en tilleggspakke eller velge et annet abonnement"? I Ringepriser har vi en database som vi kontinuerlig oppdaterer med data for blant annet forbruksgrenser og tilleggspakker, svarer Andersen.

– Den voldsomme økningen i bruk av datatrafikk på mobilen gir også store utslag på mobilregningen. Dette gjør det mer aktuelt enn noen gang å sjekke at du har det mobilabonnementet som passer ditt forbruk best, skyter utviklingssjef Amund Espelien i Mediehuset Tek inn.

Slik bruker du Ringepriser

Før du besøker Ringepriser for å finne ut hvilket abonnement som er aller billigst for deg, kan det være lurt å se over de to-tre siste mobilregningene. Dette for å danne deg et bilde av hva slags forbruk du har av ringeminutter, SMS, MMS og datatrafikk. Alternativt kan du bruke de forhåndsdefinerte brukermønstrene vi har lagt inn for å få et overblikk over de billigste aktørene.

Trykker du deg inn på et av abonnementene i resultatlisten får du frem utregningen, og ser om priskalkulatoren har tatt med noen tilleggstjenester. Du ser også hvor mye mobilregninen ville blitt på med 20 prosent høyere eller lavere forbruk.

Ringepriser tar kun hensyn til pris. Hvilket mobilnett operatøren benytter står tydelig merket i oversikten, dersom du har en preferanse her. Kundeservice, fordelsprogrammer, kjøp av subsidierte telefoner eller operatørens apper er ikke målt på noe vis av Ringepriser, så dette er noe du bør vurdere sammen med pris.

Les også: Bytt operatør på dagen

Ringepriser har lenge vært en godt profilert tjeneste på Mobilen.no, men i forbindelse med nylanseringen har vi besluttet å flytte den over til vår forbrukernettside Amobil.no.

Vil du bytte til et rimeligere mobilabonnement?
Prøv nye Ringepriser her

(Kilder: Ringepriser)

annonse