Til hovedinnhold

In touch med det feminine

Her er "jente-appene" som vi tror går rett hjem hos norske kvinner.

Det har blitt laget flere filmer og sanger om menn som tror de vet hva kvinner vil ha. Vi var ikke mindre ambisiøse i vår redaksjon, og fant ut at det var på tide med en oversikt over de beste "jente-appene", ettersom mye av vårt app-fokus normalt heller litt i favør gutta.

I god mannfolktradisjon har vi selvfølgelig studert kartet – eller applikasjonsbutikkene i dette tilfellet – og prøvd å finne fram på egenhånd. Samtidig har vi gjort noe så spesielt som å spørre om veien – i dette tilfellet Kvinneguiden – i håp om å ikke havne helt på bærtur. De svarte imidlertid at "menn og kvinner stort sett liker de samme appene", noe som egentlig høres fornuftig ut.

– Jeg tror kvinner flest liker de appene menn flest liker – altså de appene "folk flest" liker. Vi (jenter) bruker treningsapper, musikkapper, bildeapper, gps-apper, vær-apper, spill-apper, sosiale medier-apper – er det det folk flest bruker, eller? You tell me, sier journalist Linn Merete Rognø i Kvinneguiden til Amobil.no.

Les også: Bruk apper til personlig utvikling

Vi er langt på vei enig i det Linn sier, men likevel innbiller vi oss at det finnes apper som slår spesielt godt an hos mange kvinner, og det tror vi blant annet kan være disse appene:

Fancy

Denne appen viser deg haugevis av eksempler på nyskapende design, mote og annet som rører seg i shoppingverdenen. Mye av det som stilles ut på mobilskjermen har en høy prislapp, men Fancy er samtidig en rimelig måte å vindu-shoppe på.

Last ned Fancy gratis til Windows Phone, Android eller iPhone.

Cloth

Walk-in-closet er ikke for alle. Med iPhone-appen Cloth kan du ta bilder av alle dine favorittantrekk, gjøre notater og merke dem med hva slags vær de passer til. Hensikten er å gjøre det enklere og mer effektivt å velge festkjole, eller bare finne klær som tåler å brukes i regnvær. Vær-funksjonen i appen, som sorterer garderoben din etter værmeldingen, koster 7 kroner,

Last ned garderobe-appen Cloth gratis til iPhone

Pinterest

Pinterest er som en moderne utklippstavle. Forskjellen er at utklippene kommer fra Internett, og at tavlen er digtal og kan enkelt deles med andre. Her kan du finne alt fra cupcake-oppskrifter til gardiner i høstfarger og naturbilder.

Last ned Pinterest gratis til iPhone eller Android

Path

Denne appen er ment å være et sosialt medium for de aller, aller nærmeste, hvor du kan laste opp bilder og skrive statusoppdateringer. Path er imidlertid integrert med både Facebook, Twitter, Tumblr og Foursquare, og du kan derfor bruke funksjoner fra disse tjenestene via Path.

Last ned Path gratis til Android eller iPhone

Instagram

Vi vurderte å løfte frem den mindre kjente fototjenesten Pick (Android / iPhone), men det er vel bare å konkludere med at det er Instagram som gjelder. Instagram handler om mer enn å bare ta bilder og legge til retro-effekter; Den sosiale biten går nemlig på å dele bildene og kommentere andres bilder.

Last ned fotoappen Instagram til iPhone eller Android

Vivino Wine Scanner

Vin-skanneren Vivino kan brukes til å registrere viner du liker godt, slik at du husker dem til en annen gang. Den er også praktisk å ha for hånden hvis du står på vinmonopolet uten å vite hva du bør kjøpe. Scanner du en vin-etikett får du opp vurderinger fra andre Vivino-brukere. Litt som TripAdvisor, bare for vin.

Last ned Vivino Wine Scanner til Android, Windows Phone eller iPhone

Viamo

Den norske appen Viamo gir deg eksta innhold til radio- og TV-programmene du hører eller ser på. Den kjenner igjen TV-lyden når du setter på Forbindelser, den søker opp info om skuespillerne automatisk når du skrur på Grey's Anatomy og hvis du hører på norske radiokanaler får du opp alt du trenger å vite om artistene som spilles. Dessverre er Android-versjonen av denne appen kopiert over med grensesnittet til iPhone-versjonen.

Last ned TV-appen Viamo gratis til iPhone (evt. Android)

Stay.com

Vi er temmelig overbevist om at reiseliv er noe veldig mange norske kvinner interesserer seg for, og at flere kanskje bruker TripAdvisor (iPhone / Android) ganske hyppig til planlegging av ferier. Med Stay.com kan du derimot skreddersy din egene reiseguide, litt som en Lonely Planet-bok, ved å legge til hotell, severdigheter, attraksjoner og restauranter. I tillegg får du offline-kart som du kan bruke til å finne frem når du har nådd reisemålet. Det går fint å bruke denne appen sammen med andre reiseapper.

Last ned reiseappen Stay.com til Android eller iPhone

Fribi

Hvis du er en av dem som liker å tråle gjennom gratistorget på Finn.no, er appen Fribi noe for deg. Her finner du dingser av ymse slag som gis- eller byttes bort av andre Fribi-brukere. Tanken er at gjenbruk er bra for miljøet, og at tinge som har mistet sin verdi hos noen vil skape glede hos andre. For eksempel kan du bytte bort sko du aldri bruker mot en haug av krimbøker. Det er liten tvil om at appen ble designet for iPhone, så Android-versjonen fremstår som litt halvveis for øyeblikket.

Last ned Fribi til iPhone eller Android

bSafe

I et relativt trygt land som Norge burde det egentlig ikke være behov for å laste ned en trygghetsapp som bSafe, men slik har det engang blitt. Det finnes flere selvforsvarsapper i App Store og Google Play Store, men forhåpentligvis vil funksjonene i bSafe være vel så effektive. Det innbærer midlertidig "live" GPS-sporing, falsk oppringning, og utsending av SMS til dine nærmeste med kart over hvor du befinner deg med et tastetrykk. Basisfunksjonene er gratis, mens mer avansert innhold koster penger.

Last ned trygghetsappen bSafe til Android eller iPhone

Bejeweled Blitz

Igjen innbiller vi oss at kvinner – generelt sett – liker litt andre typer spill enn Fifa 13 eller N.O.V.A 3, selv om det helt sikker finnes flere unntak. Bejeweled Blitz går ut på å sette tre eller flere juveler av samme farge på rad på brettet, og få så mange poeng som mulig før tiden går ut.

Last ned Bejeweled Blitz til iPhone. Kjøp Xbox-varianten Bejeweled LIVE til Windows Phone for 35 kroner, eller last ned gratisalternativet Jewels Star til Android

Rayman Jungle Run

Plattform-spill som ikke er alt for grafiske eller voldelige ser vi for oss at vil slå godt an hos kvinner. Dette inkluderer selvsagt spill som Diversion (Android / iPhone) og Temple Run (iPhone / Android), men det er et annet spill vil falle enda mer i smak: Rayman Jungle Run. Her får du spille deg gjennom en god historie i et spennende spill med veldig god grafikk. Det er enkelt nok til at alle kan spille det, men blir samtidig mer og mer utfordrende jo lenger du kommer. Vi har på følelsen at du vil like Rayman Jungle Run.

Kjøp Rayman Jungle Run for 18 eller 21 kroner til henholdsvis Android eller iPhone

Remodelista

Med denne appen kan du hente inspirasjon til å pusse opp boligen din. Remodelista byr på det siste innen interiørdesign levert til deg i mobilformat.

Kjøp Remodelista til iPhone for 21 kroner (evt. prøv gratisversjonen først)

Hormonsjekk

Propylparabener skal visst ikke være helt bra for kroppens hormonbalanse, men slike - og andre parabener - brukes hyppig i kosmetikk og kropsspleieprodukter som selges på det norske markedet. Vil du kjøpe hormonfrie produkter kan du heretter skanne varene med Forbrukerrådets app, Hormonsjekk, før du kjøper.

Last ned Hormonsjekk til Android eller iPhone

Deep Sleep

Andrew Johnson er en skotsk selvhjelpsguru som har gitt ut flere lydbøker i appformat. Noen av lydbøkene skal etter sigende gjøre deg suksessrik eller selvsikker, mens appen Deep Sleep skal ved hjelp av utprøvde avslapningsteknikker guide deg søtt avsted til drømmeland.

Kjøp søvnappen Deep Sleep til iPhone (21 kr) eller Android (18 kr)

Øvrige:

SE FLERE APP-SAKER I AMOBILS APP-SEKSJON

Les også:

(Kilder: Apple App Store, Google Play Store, Windows Phone Store, Kvinneguiden)

Mer om
annonse