Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Lanserte ny GoPro med høyere oppløsning og bildeflyt

GoPro Hero10 Black.
GoPro.
Anders Brattensborg Smedsrud
mer

GoPro lager små og kraftige aktivitetskameraer som tåler å være med ut på tur for å dokumentere det du holder på med, være seg skating, skikjøring, surfing, motorsport, dykking eller annet.

Nå forteller selskapet at de er klare med etterfølgeren til fjorårets GoPro Hero9 Black.

Det har fått det ikke helt overraskende navnet GoPro Hero10 Black, og selskapet hevder det kommer med en rekke forbedringer over fjorårsmodellen.

Mange av dem stemmer overens med det som ble lekket i august.

Kraftigere prosessor og bedre bildekvalitet

Selve prosessoren, kalt GP2, får sin første oppdatering på fem år. Denne er mye kraftigere enn forgjengeren, og vil på en side føre til at kameraet oppleves som raskere i bruk når du starter det, bruker menyene og starter filmingen, men vil også gi støtte for filming i høyere oppløsning og med høyere bildeflyt.

GoPro Hero 10 kan nemlig skyte film i 5,3K-oppløsning med 60 bilder i sekundet, eller 4K-oppløsning med 120 bilder i sekundet. Dette er en dobling sammenlignet med fjorårets modell, som filmer i 5,3K-oppløsning med bare 30 bilder i sekundet og 4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet.

240 bilder i sekundet ved halvert oppløsning, kalt «2,7K», er også tilgjengelig. Denne gir ifølge GoPro muligheten til å filme i «8 ganger Slow Motion».

Stillbildeoppløsningen er også økt fra 20 til 23,6 megapiksler.

Baksiden av GoPro Hero10 Black.
GoPro.

Bedre i lite lys

«Hypersmooth»-stabiliseringen, som vi kalte «knallgod» i testen av Hero 9 Black, er på sin side oppdatert til fjerde generasjon. Den skal nå takle enda mer ekstreme bevegelser.

Takket være den nye prosessoren skal kameraet også kunne levere bedre resultater i omgivelser med lite lys og stor kontrast mellom objekter og landskap.

Selve GoPro-huset vil fortsatt være vanntett inntil ti meters dyp.

Blir dyrere enn forgjengeren

Norske priser er ikke klare enda, men ifølge pressemeldingen skal kameraet koste 480 britiske pund, som tilsvarer omtrent 5700 norske kroner. Det blir også tilgjengelig i en subsidiert versjon til 380 britiske pund, der du melder deg opp for et abonnement på GoPros skylagringstjeneste i ett år.

Forgjengeren GoPro Hero9 Black kostet omtrent 4900 kroner da det ble lansert på samme tid i fjor, men er ifølge prisjakt.no nå nede i 4300 kroner.

GoPro Hero10 Black
GoPro Hero10 Black
GoPro Hero 9 Black
GoPro Hero 9 Black
annonse