Til hovedinnhold

Samsung vil åpne Bada for alle

Vil gjøre seg mindre avhengig av Android.

Samsung vil åpne opp deres mobile operativsystem Bada for andre mobilprodusenter og utviklere fra og med neste år. På denne måten skal de gjøre seg mindre avhengige av Android, skriver The Wall Street Journal.

Fortsatt liten markedsandel

Fram til nå har Bada vært Samsungs egne lille kreasjon, siden det ble lansert i februar 2010. Markedsandelen til operativsystemet har imidlertid aldri nådd de store høydene, og ifølge analyseselskapet Gartner sitter de nå på en andel på 1,9 prosent av det mobile operativsystem-markedet.

Sist ut i Bada-familien var Samsung Wave 3, som ble annonsert under IFA-messen i Berlin. Dette var den første mobilen med den nyeste versjonen Bada 2.0, og vi likte både utseende på mobilen og programvaren den hadde inni.

Vil ha Bada på mer enn bare mobiler

Samsung ser også for seg at Bada kan bli brukt på andre enheter, som for eksempel Smart-TV-er, skriver Wall Street Journal. Foreløpig er det kun Wave-mobilene til Samsung som kjører operativsystemet, men ved å åpne opp Bada kan det fort hende at andre produsenter utnytter sjansen til å bruke operativsystemet på sine egne produkter.

Det er verdt å se åpningen av Bada i lys av Googles oppkjøp av Motorola, og Samsungs ønske om å frigjøre seg litt fra Android. I tillegg kan nyheten om at Samsung og LG vil lage enda et operativsystem sammen noe å si. Kanskje selskapet rett og slett ikke har ressurser til å optimalisere mobilene sine for Android, utvikle Bada-plattformen samtidlig som de skal lede utviklingen av det nye, koreanske operativsystemet.

Uansett hva grunnen kan være, sier analytikeren Neil Mawston til Wall Street Journal at Samsung bør virkelig prøve å komme seg inn på det amerikanske markedet, før de kan håpe på noen større interesse for Bada.

– Det er i USA de sterkeste utviklerne og forbrukerne befinner seg, forteller Mawston, og mener Samsung vil møte stor motgang hvis de ikke får utviklerstøtte fra USA.

Les også: Sør-Korea skal utvikle eget mobil-OS

(Kilde: Wall Street Journal)

annonse