Til hovedinnhold

Sjekk denne iPad-gitaren

Den legendariske gitarprodusenten Fender har laget en USB-gitar for Apple.

Siden 50-tallet har gitartypen Fender Stratocaster blitt brukt av kjente gitarister som Jeff Beck, Eric Claption, David Gilmour, George Harrison, Jimi Hendrix, Steve Ray Vaughn og uendelig mange andre. Selvsagt finnes Stratocasteren i flere ulike modeller, og i flere prisklasser, men at Fender nå har begynt å selge en egen iOS-modell vil kanskje komme som en overraskelse på enkelte gitarentusiaster.

Squier by Fender USB Stratocaster.

"I samarbeid med Apple har de produsert en utgave av deres Squier Stratocaster med USB-utgang, så den er klar til å brukes sammen med iOS-enheter," skriver danske Mobil.nu.

Det betyr for eksempel at du nå kan spille på en Fender Squire Stratocaster som er kompatibel med iPad-en, Mac-en eller iPhone-en din. Så kan du spille inn egne låter med appen Garage Band og legge til blant annet trommer, vokal, bass, strykere eller Hammond-orgel.

Eksklusivt for Apple

"Squier by Fender USB Stratocaster" er navnet og gitaren selges foreløpig kun via Apple Store for 1490 kroner. Det vil si at dette er en relativt billig gitar, sammenlignet med andre Fender-gitarer, eller populære modeller fra for eksempel Gibson og ESP. Det er riktignok analog plugg på iOS-modellen til Fender, men den er sannsynligvis langt bedre egnet til å brukes digitalt sammen med et iOS-produkt. Gitaren har også hodetelefonutgang (3,5 mm. jack).

Skal du bruke den nye Fender-gitaren sammen med iPad Mini, iPhone 5 eller nye iPad 4 – som alle bruker den nye "Lightning"-kontakten – trenger du imidlertid en adapter.

Les også: Apple ville ha musikk i studiokvalitet

Hva synes du om at Fender har laget en eksklusiv iOS-gitar? Kommenter i forumet!

(Kilder: Mobil.nu)

annonse