Til hovedinnhold

Get drøyer med PC-styring

Hvis alt var gått som planlagt, kunne vi nå ha brukt mobilen eller PC-en på hytta til å be Get PVR-en hjemme om å starte opptak. Kabelselskapet Get har nemlig laget en ny nettportal som de kaller GetLive. Den inneholder en programguide som til forveksling likner Gets programguide på TV-skjermen.
Det er bare å velge program og klikke på Ta opp program-knappen (se bildet). Da sender PC-en beskjed til Get som automatisk ber PVR-en starte opptak når programmet begynner.
Klar i april, juni - eller august
Problemet er at det ikke virker. Da GetLive ble lansert i mars, sa Get at opptaksfunksjonen skulle være klar i april. Da deadline ble utsatt til juni, så vi fortsatt sommerferien trygt i møte. Men i dag fikk vi en kalddusj: - Jeg hadde håpet at dere hadde glemt datoen, for vi er dessverre forsinket, forteller produktdirektør Tom Jahr hos Get til Teknofil.
Klok av skade nekter han å oppgi ny lanseringsdato, men lar det skinne igjennom at august er en allright måned.


Produktdirektør Tom Jahr er ansvarlig utviklingen av GetLive, og beklager forsinkelsen. (Foto: Bjørn B. Brøndbo)

Bestill kanaler på direkten
Det er hovedsakelig to grunner til at Tom Jahr er forsinket med GetLive. Den ene grunnen er at HD-signalene stiller større krav til teknisk løsning og kryptering av innholdet. - Den andre årsaken er at vi utvider konseptet med "Din side", sier Jahr. GetLive vil gi deg full oversikt over ditt abonnement med TV-kanaler, bredbånd, telefon og tilhørende utstyr. I tillegg blir "Din side" interaktiv. Dermed kan du bestille flere TV-kanaler on the fly, eller øke bredbåndshastigheten til 50 Mbps ved bare å hake av, hvis du planlegger LAN-party i helgen, forteller Tom Jahr.


Her er EPG-en som Get HD PVR viser på TV-skjermen. Den er til forveksling lik GetLive på det øverste bildet.
Hvor blir det av bestillingsfilm?
- I følge Get-sjefen Gunnar Evensen skulle dere også lansere bestillingsfilm (video on demand) med 2.700 - 10.000 filmer i slutten av mai. Det har vi ikke sett noe til?
- Nei, dessverre! Gets nye videobutikk skal også integreres med "Din side" når den er klar, sier Jahr.
EPG for kort for sommerferien
Gets praktfulle PVR-bokser kan automatisk gjøre opptak av serier vi følger med på. Men når det gjelder andre programmer, så dekker programguiden bare de nærmeste 7 dagene. Uten GetLive kan vi ikke bestille opptak av programmer i andre, tredje, fjerde og femte ferieuke.
Nå går vi glipp av dem. Etter sommerferien må vi vel nøye oss med engelsk krim i bokform?
Stor oppdatering av HD PVR-en
Så får vi bare håpe at GetLive blir ferdig i august. Da kommer nemlig også en oppdatering av Get box HD PVR som både vil gjøre menyene penere, og boksen raskere og mer stillegående.

Mer om
annonse