Til hovedinnhold

Sniktitt på "nye" Get box HDPVR

Natt til torsdag la Get ut ny programvare til Get box HD PVR. I kveld vil Get-abonnenter oppleve at harddisken i boksen stanser når HD-PVR-en settes i standby, og holder seg i ro helt til den slås på igjen - eller starter et forhåndsbestilt opptak.
Tidligere fortsatte harddisken å summe og spinne helt til strømmen ble slått av. Nå reduserer spin down både strømforbruk og støy.
Fra versjon 104 til 105
- Vi sender ut programvare versjon 105_2 til alle Get-kunder med HD-PVR versjon 104. Den største forbedringen er harddisk spin down, forteller produktdirektør Tom Jahr (bildet) hos Get til Teknofil. - Den nye programversjonen inneholder også forbedringer av HD-PVR-ens stabilitet og hastighet, forteller han.


Get box HD PVR blir lydløs når hviler i standby.
Nytt, HD-grensesnitt
Senere i høst får Gets HD-PVR gradvis nytt grensesnitt: Programguiden, menyene og knappene som har 8-bits oppløsning blir erstattet med 32-bits HD-oppløsning: - Vi har allerede lagt ut 32-bits plakater på Get-portalen. 32-bits knapper og menyer kommer sannsynligvis i slutten av september. Det er ikke bare utseendet som vil bli endret. Hele grensesnittet blir skarpere, renere og mer intuitivt å bruke, sier Jahr og viser oss et eksempel på den nye Get-portalen.
- Dette er work-in-progress, men gir likevel en indikasjon på hva Get-kundene kan forvente, sier han. 


Sniktitt på den nye HD-PVR-portalen som ennå ikke er helt ferdig.
Nytt, elegant programbanner
- I oktober fjerner vi også det store programbanneret nederst på skjermen, og erstatter det med et lite, elegant banner, forteller Jahr og gir oss en sniktitt. - Jeg håper du er enig i at det er mer elegant?
Overgangen til HD-oppløsning kommer imidlertid til å ha aller størst effekt på EPG-en, sier Tom Jahr.


Det store programbanneret nederst på skjermen skal bort.


Den nye banneret er mindre, tydeligere og mer elegant.
Volumkontroll med HDMI
De som har koblet HDMI-kabel mellom HD PVR og TV, kan ikke styre volumet med den vanlige volumknappen på Get-fjernkontrollen. De må i stedet bruke TV-fjernkontrollen, eller de øverste volum-knappene på Get-fjernkontrollen hvis den er programmert til å styre TV-en. I oktober kommer en oppdatering som aktiverer de vanlige volumknappene, til tross for HDMI-forbindelsen.


HDMI blokkerer signaler fra store volumkontrollen midt på Get-fjernkontrollen, men nå vil Get få liv i den igjen.
Tekst-TV-generator
Når en digital TV-mottaker kobles til flatskjerm med HDMI-kabel, blokkeres også tekst-TV-signalene. Dermed kan ikke flatskjermens innebygde tekst-TV-funksjon brukes, hvis den ikke parallelt kobles med Scart. For å omgå problemet vil Get lage en spesiell tekst-TV-generator for sin HD-PVR  og HD-mottaker.  - Programoppdateringen kommer i september / oktober, sier Tom Jahr. Noen av konkurrentenes HD-PVR-er har allerede innebygd tekst-TV-generator. Digital tekst-TV fra NRK krever MHP-teknologi som bare er tilgjengelig i bakkenettmottakeren Grundig DTR 8740 MHP. 
Filmutleie og fjernstyring
Gets filmleie-funksjon (VOD) har møtt tekniske utfordringer. - Vi har store ambisjoner for denne tjenesten og har strukket strikken så langt som mulig. Stabiliteten sitter ikke helt ennå, men jeg håper filmutleien vil være lanseringsklar i slutten av september eller oktober, sier Tom Jahr.
- GetLive som kan fjernstyre PVR-en og bestille opptak med PC-en eller mobilen, burde vel vært lansert nå?
- Ja, men slik det nå ser ut, håper jeg den vil være klar i løpet av oktober, svarer Jahr.
Ting tar lengre tid, også i den digitale TV-verden!


Produktdirektør Tom Jahr hos Get. (Foto: Bjørn B. Brøndbo)
(Artikkelen er oppdatert 28. august 08).

Mer om
annonse