Til hovedinnhold

Neste generasjon antivirus

En ny betaversjon (2.0.522.0) av Microsoft Security Essentials (MSE) er nå klar for alle som ønsker å teste ut programmet. Det dreier seg altså om neste generasjon av Microsofts antivirus. Vi har tidligere testet ut den første, og vil likte det vi så.

Den første betaversjonen av MSE 2.0 ble levert i sommer, og blant nye funksjoner var integrering med den innebygde brannmuren i Windows, det vil si at brukerne har muligheten til å deaktivere brannmuren under installasjon av programmet. MSE beta 1 fikk også oppdatert antivirusmotor, og programmet ble integrert med Internet Explorer. Videre kunne beta 1 tilby beskyttelse mot skadelige nettsider.

MSE 2.0 beta 2 skal ifølge Microsoft tilby bedre ytelse, og innebære noen justeringer i brukergrensesnittet. Beskyttelsen mot skadelige nettsider skal visstnok være fjernet i beta 2, fordi det viste seg at denne brukte for store maskinressurser.

Det går rykter om at Microsoft har lagt inn en funksjon i MSE som skal motvirke metoder som prøver å unngå aktivering av MSE i Windows 7, men Microsoft benekter slike rykter, det vil si aktiveringsmekanismen skal være den samme som før.

Microsoft har tidligere sagt at planen er å lansere MSE 2.0 mot slutten av 2010, men programvaregiganten har foreløpig ikke bekreftet noen lanseringsdato – den kommer når den er klar.

Last ned

Microsoft Security Essentials 2.0 beta 2 kan lastes ned via en lenke på microsoft.com. Vær klar over at dette er en testversjon, og som derfor kan være ustabil. Du finner en stabil versjon (1.0) av programmet på microsoft.com/security_essentials.

(Kilde: Zdnet)

annonse