Nyhet

Windows 10X kan bli utsatt

Dystre nyheter for både operativsystemet og toskjermede Neo.

Slik ser Surface Neo ut. Opprinnelig sa Microsoft at enheten skulle komme julen 2020, med Windows 10X.

Microsoft utsetter angivelig lanseringen av Windows 10X. Det melder i hvert fall nettstedet ZDNet, som sier at Windows 10X flytter lanseringen fra tidligere planlagte 2020 til våren 2021. I samme slengen utsettes lanseringen av den toskjermede enheten Surface Neo til 2022.

Microsoft har ikke kommentert ryktene selv, men Mary Jo Foley hos ZDnet har i en årrekke truffet godt på lignende nyheter tidligere, og har blitt sitert av en rekke teknologinettsteder over hele verden.

Vi har kontaktet Microsoft Norge for bekreftelse og vil oppdatere saken så fort vi hører tilbake.

Operativsystem for flere skjermer

Windows 10X skal være en videreutvikling av Windows 10 slik vi kjenner det i dag, men laget for enheter med flere skjermer. Surface Neo skal være den første toskjermede enheten fra Microsoft som skal bruke operativsystemet.

I utviklingen av Windows 10X fant imidlertid Microsoft ut at de ville gjøre operativsystemet tilgjengelig for enheter med bare én skjerm også, noe som trolig har gjort utviklingen mer komplisert. Kombinert med den pågående pandemien vi står overfor, har Microsoft angivelig flyttet på lanseringsdatoene.

Windows 10X for enheter med én skjerm vil altså komme våren 2021, mens varianten med støtte for to skjermer, kommer i 2022. Uten støtte for to skjermer er det naturlig å tro at Surface Neo også vil komme i 2022 – i hvert fall ikke før. Opprinnelig var planen at Surface Neo skulle være tilgjengelig julen 2020.

Sliter med gamle programmer

Nettstedet The Verge skriver at utsettelsen neppe bare skyldes omstrukturering og corona. De skriver at Microsoft også har hatt problemer med å implementere støtte for tradisjonelle 32-bits-apper på Windows 10X. Nye programmer er utviklet for 64-bits-plattformer, men veldig mange programmer er fortsatt laget for 32-bits, og skal ha ført til ytterligere utviklingsproblemer for programvaregiganten.

annonse