Nyhet

Samsung kan lansere ny smartklokke i september

Gear Solo kan dukke opp samtidig med Galaxy Note 4.

Samsungs smartklokker i Gear-serien har en viktig ting til felles. De er først og fremst nyttige når du også har mobilen med deg, ettersom de går via telefonen for å kommunisere med omverdenen. Ryktemodellen Gear Solo kan bli den første Samsung-klokken med innebygget plass for SIM-kort, og nå mener nettstedet Yonhap News å vite at klokken kommer i begynnelsen av september, sammen med Galaxy Note 4.

Ringing og oppdaterte apper

Foreløpig er det fint lite som er kjent om Gear Solo, men innebygget nettverksfunksjonalitet kan bety muligheter for å ringe direkte fra klokken, uten å bære rundt på en mobiltelefon i tillegg. Dessuten gir det muligheter for at opplasting og nedlasting av data fra apper, så som treningsapper og sosiale medier, kan gå direkte.

Blant de få detaljene Yonhap News har om selve funksjonaliteten, er at klokken kun vil være utstyrt med 3G-tilkobling, og ikke 4G-tilkoblingen som har blitt vanlig i smarttelefoner. Den skal også være mulig å bruke som en vanlig smartklokke, uten SIM-kort og med tilkobling gjennom mobilen.

Usikkert hvilket operativsystem den får

I dag har Samsung hele tre forskjellige operativsystemer i sine smartklokker. Den originale Galaxy Gear-modellen er stadig i salg, og kjører Android under det tilpassede grensesnittet. De nyere modellene som kun heter Gear kjører Samsung og Intels operativsystem Tizen. For en stund siden lanserte selskapet også Gear Live, deres første smartklokke på Googles nye Android Wear-plattform.

Om det er Tizen eller Android Wear som vil bli valgt som plattform for Gear Solo er svært usikkert.

Det ble nylig kjent at lanseringsdatoen for Galaxy Note 4 er 3. september, så dersom Gear Solo dukker opp samtidig, får vi alle svarene om en knapp måned.

Les også: Galaxy Note 4 lanseres 3. september

(Kilde: yonhapnews.co.kr)

Les også
Samsung klar med sin første Android Wear-klokke
Les også
Gear 2 med SIM-kort på vei fra Samsung
Les også
Samsung droppet Android i sine nye smartklokker
annonse