Tek.no

Nyhet

Se roboten etterligne «pilotens» bevegelser

Pacific Rim neste?

Montasje: MIT/Teknofil.no
11 Aug 2015 16:00

Det er nok fortsatt en stund til menneskelige piloter kan styre gigantiske kamproboter som i Pacific Rim, men skal vi dømme etter den nye Hermes-roboten til MIT, er ikke selve konseptet så langt unna som vi tror.

Robotdrakt neste?

De har nemlig laget en tobeint robot som styres av et menneske i en mekanisk drakt. Når mennesket beveger seg, forsøker roboten å gjøre samme bevegelse – og det hele fungerer overraskende godt.

Det mest interessante er imidlertid at kommunikasjonen er toveis. Hvis noen for eksempel forsøker å dytte roboten overende, vil piloten også oppleve presset, og kan kompensere for det ved hjelp av sine naturlige reflekser.

Du kan se hvordan det fungerer i videoen under:

Science fiction!

Et kamera montert der hodet ville vært, lar piloten se verden fra robotens synsvinkel. Tanken er at roboten skal kunne fjernstyres i situasjoner som er for farlige for mennesker.

For eksempel kan man bruke den til å forholde seg til potensielle eksplosiver, eller bevege seg i bygninger og områder der man frykter kollaps eller ras.

Uheldigvis for alle som liker ideen på kamproboter, håper MIT etter hvert at roboten blir smart nok til at den menneskelige detaljstyringen ikke lenger behøves.

Balanse er notorisk vanskelig for tobeinte roboter
Men vi har kommet så langt at firebeinte roboter klarer seg ganske bra »

(Kilde: Youtube via Mashable)

Les også
Denne roboten kan kastes bortover gulvet – for så å reise seg opp på beina igjen
annonse