Nyhet

Er Samsungs smartklokke verd pengene?

– Føles som et nettbrett fra tidlig 2000-tall

Samsungs mye omtalte smartklokke Galaxy Gear ble avduket tidlig i september, og nå har flere internasjonale medier slått klørne i den høyteknologiske klokka. Lever Galaxy Gear opp til forventningene?

Et samlet pressekorps er omtrent samstemte: Galaxy Gear er et tidlig, nesten uferdig produkt. AnandTech sammenligner klokka med nettbrett fra tidlig 2000-tall – ikke akkurat en smigrende sammenligning.

For dårlig batteri

Foto: Samsung

Galaxy Gear bruker nemlig dårlig tilpasset maskinvare og programvare, er ikke rask nok, varer ikke lenge nok på én oppladning og byr ikke på en god brukeropplevelse, ifølge AnandTech.

Den inkluderte Exynos 4212-brikken og resten av maskineriet er for mye for en liten klokke å håndtere, slik at batteritiden blir på bare fem timer uten spesielt mye bruk. Det holder ikke for en vanlig arbeidsdag.

Triviell irritasjon

En rekke trivielle irritasjonsmomenter er også på plass. Selv om de fleste er enige i at designen er flott og vekten er lav, er det virkemåten som virkelig trekker ned.

Klokka viser for eksempel ikke tiden konstant, slik at du ofte blir møtt av en svart skjerm når du skal sjekke. Innebygde sensorer skal vekke panelet til live, men dette virker langt fra optimalt.

Engadget skriver dessuten at S Voice-funksjonaliteten ikke klarer å fungere som den skal, og at økosystemet med apper og kompatibilitet fremdeles er for begrenset.

Klokka blir likevel ikke dømt nord og ned av Engadget, som mener at Samsung har lagt ned en solid innsats og at klokka har flere funksjoner enn andre.

Nesten slakt

Galaxy Gear går overens med blant annet Galaxy Note 3.Foto: Samsung

CNET syns på sin side at Galaxy Gear er både attraktiv, komfortabel og gjør det enkelt å foreta telefonsamtaler, men at mangel på støtte for e-post og sosiale medier trekker ned. Det samme gjør den begrensede støtten til smarttelefoner (to ved lansering, snart oppgradering til fem), den eksterne ladeesken og den ustabile stemmekontrollen.

Smartklokka gjør det desiderst dårligst hos The Verge, som gir den en poengsum på 4/10. Galaxy Gear er «ikke en smartklokke», ifølge The Verge, og de er ikke sikre på hva dingsen er ment å være.

Klokka er angivelig ingen hjelpsom følgesvenn, ettersom varslinger er dårlig utført og apputvalget er for svakt i forhold til opphaussingen i forkant. The Verge syns likevel at kamera- og telefonfunksjonaliteten er god, men at de er isolerte øyer i et hav av middelmådighet.

Konklusjon

Selv om Galaxy Gear ikke er et fantastisk produkt, er likevel anmelderne enige om at potensialet er der. AnandTech skriver at Samsung alltid plumper ut i nye markeder, før de tar seg sammen og lanserer langt bedre produkter senere.

Engadget mener også at klokka vil bli bedre i framtidige utgaver, og at det er Samsung som har best sjanse til å nå målet – i kraft av sin rolle som den største Android-produsenten.

Sjekk ut Galaxy Gear i Prisguide »

Les vår sniktitt på Samsung Galaxy Gear »

(Kilder: Engadget, CNET, AnandTech og The Verge)

Les også
Denne klokken forteller når du skal dø
annonse