Tek.no

Nyhet

Apple slapp ny og rimelig «iPad Pro»

... og du kan endelig trygt kjøpe iPad Mini.

18 Mar 2019 14:49

Det har gått rykter om nye og oppdaterte iPader i år. Og blant disse ryktene var det snakk om en ny iPad Pro som på ett eller annet vis ikke skulle være en Pro-modell. Teknomediene var i tvil om hva ryktene betød - men i dag fikk vi svaret.

Det Apple har sluppet er et nettbrett som bærer navnet iPad Air men med all funksjonaliteten og designen fra gamle iPad Pro. De har også oppdatert iPad Mini med ny maskinvare.

Dette er prisene:

  • iPad Air - fra 5800 kroner
  • iPad Mini - fra 4500 kroner

Oppdatert maskinvare

Nye iPad Air er ikke bare en omdøping av en gammel modell - siste generasjon Apple-prosessor er også bakt inn. Om enn en litt svakere variant av den enn den du finner i de vanlige og langt dyrere iPad Pro-modellene. Det er A12 Bionic-brikken som står i nye iPad Air, mens iPad Pro har A12X.

Det innebærer at det nye nettbrettet er litt svakere i ytelse enn Apples dyreste, men ikke mye, og neppe nok til at du merker det ved de fleste typer vanlig appbruk. Apples mest påkostede nettbrett er nemlig omtrent like raskt som en MacBook med Intels Core i5-prosessorer - og kan virkelig ta i tunge løft hvis du trenger det.

Samtidig vil iPad Air være betydelig raskere enn den billigste vanlige iPad-modellen som du kan kjøpe fra 3500 kroner som har en to generasjoner gammel Apple A10-brikke.

Kan bruke iPad Pro-tilbehør

På funksjonssiden er kanskje det viktigste med iPad Air at du fortsatt kan bruke tastaturdeksler av samme type som iPad Pro brukte. Du kan også bruke Apple Pencil-penn fra første generasjon - men den har det vært mulig å bruke mot den ordinære iPad-modellen siden den ble oppdatert i fjor.

Apple melder i sin pressemelding at kameraene har blitt oppdatert slik at de skal være bedre i dårlig belysning.

De nye nettbrettene får dessuten eSIM-funksjonene som er å finne i iPad Pro.

Ny iPad Mini

iPad Mini får bedre og raskere innmat, og støtter nå også Apple Pencil.

Apples iPad Mini med A8-brikke har ligget brakk i flere år, og den har vært i ferd med å utgå på dato i lang tid allerede. Apple pleier å flytte iOS-støtten gradvis opp fra eldre enheter, og med tanke på nivået iOS 12 ligger på i iPhone-støtte lå gamle iPad Mini an til å miste støtte i neste generasjon iOS.

Når Apple nå oppdaterer 7,9-tommeren sin får også den en A12 Bionic-brikke, slik at det lille brettet faktisk blir raskere og bedre spesifisert enn Apples vanlige iPad. Den har også fått støtte for førstegenerasjons Apple Pencil.

Les også
Her er Apples iPhone-forgjenger fanget på film
Les også
Apple iPad Pro 10.5 (2017): Det beste nettbrettet vi noen gang har testet
annonse

Les også