Til hovedinnhold

Nå har ID.3 ankommet Norge

De første 700 bilene snart klare for levering.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
En ferdig Volkswagens ID.3 1st.

I juni ble det klart at de første ID.3-bilene ville være klare for levering til norske kunder fra september. I dag bekrefter Volkswagen Norge at båten med de første 700 bilene akkurat har ankommet landet og at de dermed er i rute med leveringen.

ID.3 blir Volkswagens sterkeste kort mot andre populære elbiler i Norge, slik som Tesla Model 3, Hyundai Kona og Kia E-Niro, og kommer etter en rekke forsinkelser og dramatikk.

Bilene som rullet av båten i dag tidlig er forbeholdt de som har forhåndsbestilt den såkalte ID.3 1st-modellen, som ifølge Volkswagen produseres i en begrenset mengde på 37.000 eksemplarer.

Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen Norge, forteller imidlertid at de skal ha vært såpass offensive ved bestilling av 1st-modellene at interesserte nordmenn fremdeles kan få kjøpt en bil med levering før året er omme.

Volkswagen Norge-direktør Harald Edvardsen-Eibak med de leveringsklare ID.3 1st-bilene.
Volkswagen.

Rekkevidde på 420 kilometer for ID.3 1st

Startprisen på en ID.3 1st er 351.900 kroner inkludert levering. Den mer påkostede Plus-versjonen - blant annet med 19-tommers felger, LED Matrix-frontlykter, ryggekamera og alcantara-seter, vil koste 404.000 kroner. Max-modellen, med head-up-display og stort sett alt annet ekstrautstyr som er tilgjengelig for ID.3, vil koste 452.200 kroner.

Opprinnelig så Volkswagen for seg en startpris for ID.3 under 330.000 kroner. I mai jekket imidlertid selskapet opp startprisen dens som en følge av at kronen hadde svekket seg mot euro etter Corona-utbruddet. Kronen ligger fremdeles noe under «normalnivået» fra de siste årene.

Med innstegsmodellen plasserer ID.3 seg akkurat under Hyundai Kona, som starter på 354.900 kroner, og også noe under Kias e-Niro til 379.900 kroner. Forskjellig mengde inkludert ekstrautstyr, og utstyrsnivå for de oppgraderte modellene, kan imidlertid gjøre bildet mer sammensatt.

ID.3 leveres med tre batteripakker på henholdsvis 45, 58 og 77 kWh, men alle 1st-versjonene vil ha pakken på 58 kWh, som skal gi en WLTP-rekkevidde på 420 kilometer. Muligheten for å bestille den minste batteripakken vil først komme etter hvert, og det samme gjelder flere tilvalgsmuligheter, som er sterkt begrenset for «1st»-utgavene.

App Connect-løsningen vil mangle fra start for dem som vil ha levert bil så fort som mulig.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Uferdige ved levering

Bilene som har ankommet nå mangler to av funksjonene de ble presentert med. For det første den såkalte App Connect-løsningen for infotainmentsystemet, som inkluderer Apple CarPlay og Android Auto. For det andre vil headup-displayet ha begrenset augmented reality-funksjonalitet. Sistnevnte gjelder imidlertid bare ID.3 1st Max, siden den er den eneste av de tre utstyrsversjonene som har headup-display.

Volkswagen har tidligere kommunisert at kundene kan overta bilene uten disse funksjonene og heller få dem etterinstallert i første kvartal neste år, eller vente med å motta bilene.

Som en slags kompensasjon for dette gir Volkswagen ID.3 1st-eiere en treårig serviceavtale som de hevder har en verdi på inntil 9.500 kroner.

annonse