Til hovedinnhold

Dells XPS-serie får saftige oppgraderinger

Mer kraft og knalloppløsning i vente.

Dell

Den store PC-produsenten Dell har kunngjort at sine populære bærbare PC-er XPS 13 og XPS 15 nå får en solid opppussing, både på innsiden og utsiden.

Den største nyheten er nok at XPS 15 nå kan skilte med en betydelig bedre skjerm, nemlig en berøringsskjerm med en oppløsning på respektable 3200 x 1800 piksler.

Størrelsen er den samme som før, altså 15,6 tommer, noe som ifølge Dell gjør den til verdens første laptop i det størrelsessegmentet med den oppløsningen.

Slankere og lettere

Ellers kommer prosessoralternativene, som går opp til Core i7, nå med Haswell-arkitektur. Et uspesifisert Nividia-skjermkort med opptil 2 GB videominne kan også velges, og maksimalt systemminne er 16 GB.

Dell XPS 13.Foto: Dell

Lagringsmulighetene er som før, det vil si enten én SSD på 512 GB eller en harddisk på opptil 1 TB i kombinasjon med en mSATA SSD på 32 GB. XPS har også gått på slankekur og måler nå 1,8 cm på det tykkeste punktet og har en startvekt på 2,1 kilogram.

Når det gjelder den 13,3 tommer store XPS 13-modellen kan denne i motsetning til tidligere endelig fås med opptil Core i7-prosessor, selvsagt også av den nye Haswell-generasjonen. På grafikkfronten er den i tillegg oppgradert med Intel HD 4400.

Større harddisk og berøringsstøtte

Den får en skjerm med vanlig HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, men denne kan man nå få med berøringsstøtte om ønskelig.

Nå kan man også utstyre XPS 13 med en SSD på opptil 256 GB, mens maksimalt minne er 8 GB. Dell sier at modellen er «syltynn», men oppgir ikke tykkelsen. Startvekten ligger på 1,3 kilogram, og batteritiden er økt til 10,5 timer.

Både XPS 13 og XPS 15 er bygget i aluminium og karbonfiber, samt Gorilla Glass NBT, som er den nyeste versjonen av det slitesterke glasset. Modellen blir tilgjengelige i Norge i slutten av oktober.

Sony har også sluppet en ny bærbar: Sony Vaio Pro er god, men kunne vært kraftigere »

(Kilde: Dell)

annonse