Til hovedinnhold

Smarte julegaver for under 250 kr

Kjøpepresset i jula vokser fra år til år, og denne jula er intet unntak.

Det er nok ganske mange som har ting som nettbrett, ny mobiltelefon, flatskjerm, lydanlegg eller Blu-ray-spiller på ønskelista - og nærmest forventer at minst én av tingene blir å finne under juletreet.

"Det er tanken som teller," er det noen som sier - gjerne hvis gaven er kjøpt på et stramt julegavebudsjett. Men en rimelig gave trenger absolutt ikke å være en dårlig gave, og her får du noen tips fra redaksjonen:

Julegavetips #1: Abonnement på musikk

Vi har to store aktører på streaming av musikk i Norge, og det er norske WiMP og svenske Spotify. Begge løsningene fungerer veldig bra, men hver av dem har sine styrker.

Dommen fra brukerne er etter sigende at den tekniske løsningen til Spotify er bedre enn på WiMP. Den norske tjenesten har derimot klart å få støtte fra musikkbransjen for sin forretningsmodell, og derfor blir musikkutvalget stadig bedre - særlig på norsk musikk.

Spotify tilbyr gavekort på sine nettsider, og dette kan være en flott julegave. For 99 kroner kan den du gir gavekortet til høre på millioner av låter i en hel måned, enten via PC eller på mobilen.

Du kan også kjøpe gavekort på 3 mnd. eller et halvt år for henholdsvis 297 kroner og 594 kroner.

Kjøp gavekort på Spotify Premium her

I landets Platekompaniet-butikker kan du kjøpe en "startpakke" til WiMP for 198 kroner, som gir tre måneders bruk av tjenesten, samt en "WiMP action figure". Dette vil utvilsomt være en fin julegave til en som liker musikk.

Her finner du nærmeste Platekompaniet

Se også: Slik får du Spotify og WiMP på mobilen

Julegavetips #2: Morsomme dingser


På nettsiden Coolstuff.no finner du alt mulig rart av rare dingser. Det finnes flere tilsvarende nettbutikker, men denne har lang fartstid i Norge og har en seriøs profil.

Her finner du alt fra vinpuslespill og bagasjevekt til Borat-Mankini (!) og USB-koppvarmer til under 250 kroner.

Til de teknofilt anlagte kan vi også anbefale:

App Magnets - kjøpeskapsmagneter formet som dine iPhone-apps. 119 kroner (18 stk.)

Musematte - heretter kan du la hånden din gli over et lite persisk teppe. 85 kroner

MoviePeg - et stativ som holder mobilen din oppe når du skal se film. 69 kroner

Putehøyttaler - hør på musikk eller lydbok i senga, selv når samboeren vil sove. 75 kroner.

Vanter til pekeskjermer - et spesielt stoff på tommel, peke og langfinger lar deg bruke berøringsskjermen i vinterkulda. 115 kroner.

Coolstuff har massevis av dingser i alle prisklasser som kan passe utmerket som julegave til familie og venner. Bestill senest 17. desember for å få varene levert innen julaften.

Se også: Rubik's kube i digital versjon

Julegavetips #3: Mobilveske


Mobiltelefoner tåler vanligvis ikke kulden så godt, så det kan være en god idé å pakke den inn litt ekstra om vinteren. En stillig mobilveske, eller et beskyttelsesdeksel, kan passe bra som julegave. Og man trenger jo ikke gå med mobilen i beltet selv om man bruker en mobilveske. Det finnes også futtural til nettbrett som Apple iPad og Samsung Galaxy Tab.

Nettbutikken MyTrendyPhone.no har spesialisert seg på blant annet mobiltilbehør av denne typen.

De fleste mobilveskene koster godt under 250 kroner per stykk.

Til Samsung Wave: Bugatti Basic Veske (Svart). 113 kroner.

Til Apple iPad: GELLI Checkmate Silikon Veske. 246 kroner.

Til ulike modeller: Croco Mobilveske. 34 kroner.

Det finnes hundrevis av forskjellige mobilvesker og deksler - og annet tilbehør - på MyTrendyPhone.no, og prisene virker gunstige på det aller meste.

Julegavegavetips #4: Mobil nr. 2

Enkelte smarttelefonbrukere er så redd for å miste eller ødelegge mobilen sin på tur i skogen, på ferie, på festival eller på byen at de har et behov for en mobil nr. 2. Dette kan gjerne være av aller billigste sort, så lenge den virker i slike situasjoner.

De aller fleste el-kjeder og mobilutsalg i Norge, og alle nettbutikker, har minst én billigmobil som de selger til under 300 kroner. I noen tilfeller koster de under 200 kroner også. Som oftest er det snakk om en Nokia-modell som starter på 1 (1200, 1208 etc.), men for eksempel Samsung E1080 er et annet eksempel på en grisebillig mobil.

Sistnevnte får du kjøpt for 179 kroner hos Dataspesialisten.

Ikke gå glipp av: Julegavene enhver nerd vil like

Mer om
annonse