Til hovedinnhold

Ti mobilduppedingser til ønskelista

Heller ikke i år skal julenissen ha noen unnskyldning for ikke å komme med sekken full av de viktige og riktige julegavene, nemlig de som på ett eller annet vis har med mobiltelefoni å gjøre. På med lesebrillene, Nisse - i år er dette noe av det du må få med deg!

Parrot iPhone-helikopter.

Dette er antakelig noe av det grommeste tilbehøret du kan få til iPhone. Kort fortalt dreier det seg om et helikoter som reagerer på bevegelsene du gjør med din iPhone. Helikopteret er elektrisk og beveger seg nesten lydløst. Konstruksjonen er laget slik at både helikopteret og gjenstander det måte møte på sin vei skal overleve et sammenstøt.

Aller stiligst blir det om du kjenner noen andre som har et tilsvarende helikopter. Da kan dere fly sammen, og drive virtuell krigføring fra iPhone-skjermen. Her er en video som viser hvordan det ser ut:

Pris: Ca. 3000 kroner
 

Sony Ericsson LiveWiew


Denne dingsen er på størrelse med ei klokke, og på den frimerkestore skjermen kan du lese statusoppdateringher fra Facebook, tekstmeldinger og innkommende anrop. Du kan også styre musikken du har i telefonen. På Android Market finnes to applikasjoner som gjør tilkobling og bruk enkelt. Men husk at du må ha en mobiltelefon med Android 2.1 eller nyere for at det skal virke.
Pris: Ca. 500 kroner
 
Les mer om Sony Ericsson LiveView.

Samsung Galaxy Tab/Apple iPad


Årets julegave? Nå er både Samsung Galaxy Touch og Apple iPad i salg. Disse nettbrettene fungerer som TV, spillkonsoller, PC, e-post-verktøy, bøker, magasiner, strykejern og sikkert mye annet også. Om du skal velge det ene eller det andre av disse brettene får være opp til deg.
Galaxy Tab er best for den som farter mye, og innholder i tillegg til de nevnte funksjonene også mobiltelefon. iPad er større og tyngre, men samtidig er den lettere å lese på, gir en bedre surfeopplevelse og har bedre batterikapasitet.
Les vår sammenligning av iPad og Galaxy Tab.
Pris: Avhengig av modell.
Finn pris på iPad her
Finn pris på Galaxy Tab her
 

XtremeMac Minidock  ladestasjon med vekkeklokke app

Endelig kan iPhone bli en skikkelig klokkeradio – riktig nok uten radio. Men ladefoten fra XtremeMac har en god høyttaler. En egen applikasjon sørger for at du kan lese klokken hele natten igjennom uten at rommet bader i lys fra mobilen, og du kan velge  hvilken musikk du vil bli vekket til, eller om du vil våkne til bølgeslag eller fuglekvitter. Mange andre funksjoner har den også.

Her kan du lese vår test av ExtremeMac
Pris: Ca. 800 kroner
Golla mobilveske


Mobil er mote, og skal vi først ha en bæreveske så skal den være moteriktig den også. Golla har et bredt utvalg av vesker som passer til de fleste mobiler.
Pris: Avhengig av modell
Sjekk priser på Gollas produkter her.
 

Sennheiser IE 8i


Dette er antakelig de beste ørepluggene du kan få til mobiltelefonen din. På ledningen sitter kontroller for volum, i tillegg til en knapp som lar deg styre iPhone på samme måte som på originalutsyret til telefonen.
Settet er egentlig laget for musikere, og antakelig har du sett det i ørene på artister som vil høre hva de selv synger. Men om kvaliteten er rå, så er ikke prisen mindre rå. Her må du regne med å måtte grave dypt i lommeboka.
Pris: Ca. 3000 kroner
Finn tilbud på Sennheiser IE 8i her.
TomTom bilholder for iPhone


Med TomToms bilholder får du ikke bare en smart holder som sørger for at det blir lett å lese e-post mens du kjører bil. Holderen inneholder også en bedre GPS-mottaker enn den som sitter i iPhone. Det gjør at du får en mer presis posisjonering når du er ute på veien.
En annen fin ting med holderen er at den har innebygget Bluetooth Handsfree. Hvorfor det er Bluetooth når telefonen likevel må være tilkoblet med ledning, se det  aner vi ikke. Men det virker, og det er det viktigste. Dessuten kan holderen dreies 360 grader og vinkles både hit og dit for optimal lesevennlighet.
Pris: Ca. 1100 kroner
 
Les vår test av TomTom for iPhone.

Altec Lansing iPad-holder med høyttalere


Med Altec Lansings nye ladestasjon for iPad blir iPad seende ut som en stor skjerm med en høyttaler i foten. Så er det også nettopp det dette er. Med to kraftige høyttalere og mulighet for å bestemme både vinkel og skjermretning, blir foten den ideelle iPad-partner. Fjernkontroll følger også med.
Løsningen er rett og slett så elegant at om ikke nissen har med en slik, så kjøper vi en i romjula.
  
Pris: Ca 1200 kroner
www.mobilen.no/wip4/gjoer-ipad-en-til-stereoanlegg/d.epl
Wimp


Musikktjenesten Wimp gjør det mulig å høre på det aller meste som finnes av musikk uten at vi behøver å kjøpe og laste ned én og én fil. Vi ønsker oss et årsabonnement, så vi kan fortsette å bruke tjenesten i 12 måneder til. Det finnes alternativer, som Spotify, men etter at spillelista vår er rasert av artister som synes de bør få betalt (hei, jeg betaler jo!), så er Wimp blitt førstevalget. Wimp har også den beste redaksjonelle tjenesten, med tilrettelagte spillelister og bra informasjon om hva som rører seg i musikkverdenen.
Pris: 1188 kroner per år.
Her kan du lese mer om nye Wimp.

Zikmu graffiti

Hvorfor jeg setter denne på ønskelista? Antakelig for å ha noe å finne på i tiden som kommer. Etter å ha pakket ut disse Bluetooth-høytalerne kan jeg nemlig bruke resten av livet på å forsøke å finne ut hvor jeg skal plassere dem for at de skal passe til interiøret. I garasjen, kanskje? Greia er jo trådløs.

Pris: Ca. 10 000 kroner

 

Mer om
annonse