Til hovedinnhold

Slik prøver Microsoft å lokke deg tilbake til IE9

Etter å ha tapt plassen som markedsleder tyr selskapet til TV-reklamer – for en nettleser.

Microsoft

Selv om Internet Explorer 9, nettleseren til Microsoft, har vært ute i nesten 15 måneder, fortsetter selskapet fortsatt å pumpe ut reklamer.

Microsoft har hatt en hard tid på nettleserfronten de siste årene. Internett Explorer var i mange år den eneste nettleseren folk flest brukte, med en dominerende markedsposisjon. I dag er situasjonen en helt annen, og flere målinger viser til og med at nettleseren ikke engang er størst.

Likevel prøver de å holde i live interessen for nettleseren sin. Senest ut er et minuttlangt videoklipp som forsøker å vise frem hvor vakkert internett kan være hvis du bruker Internet Explorer.

Et vakkert Internett

Nettleseren spiller på de samme strengene som reklamekampanjen har gjort siden den ble lansert tidligere i år. Slagordet er fortsatt "a more beautiful web", og Microsoft bruker minuttet de har fått tildelt til å vise frem lekre ting du kan gjøre på dagens HTML5-rike internett.

Akkurat hvilke funksjoner Internet Explorer 9 kan by på er ikke godt å si ut ifra videoen. Det er imidlertid klart at de vil fokusere mye på Facebook og Twitter. I tillegg blir vi påminnet om alle godordene som har blitt sagt om nettleseren den siste tiden.

Om vi er helt enige i påstandene som blir slengt fram i reklamefilmen er imidlertid en helt annen sak. Selv om vi kåret Internet Explorer til å være den raskeste nettleseren, slet den fortsatt med minnebruk i forhold til de andre nettleserne på markedet. I tillegg ligger Microsoft fortsatt et par hakk bak de andre konkurrentene når det kommer til tilleggsprogrammer og utvidelser, som både Chrome og Firefox utfører langt bedre.

Hva med IE 10?

Vi lar oss også undre hvorfor Microsoft jobber så hardt for å pushe Internet Explorer 9, ettersom etterfølgeren, Internet Explorer 10, er rett rundt hjørnet. Internet Explorer 10 vil være integrert i Windows 8, som er forventet å komme i oktober i år. Internet Explorer 10 vil komme i både en Metro-versjon og en vanlig versjon, og da vi testet nettleseren på et nettbrett med Windows 8 installert, likte vi det vi så.

Under kan du se den nye reklamevideoen:

Les også:

(Kilde: NeoWin)

annonse