Tek.no

Test Nettsky-tjenester

Få gratis lagringsplass i skyene

iCloud, SkyDrive eller Dropbox? Vi hjelper deg å velge rett tjeneste.

Hardware.no
2 Juni 2012 15:00
annonse

Introduksjon

Nettskyen og «Cloud» er høytsvevende ord som stadig summer forbi oss i disse dager. Begrepene favner mye, men det mest vanlige bruksområdet av nettskyen hittil er lagring av filer og dokumenter. Fenomenet har eksistert i lang tid, men det er ikke før nå det virkelig har begynt å ta av, og nettskylagring har blitt en gode de aller fleste både kan og bør benytte seg av.

Så, hva er egentlig en nettsky, hva er en Cloud-tjeneste, og hvordan fungerer nettlagring? Som sluttbruker er det enklest forklart ved å se på det som områder på nettet hvor du kan lagre filene dine. Filene du laster opp kan du få tilgang til de fra hvor som helst, enten du er på mobil, nettbrett eller datamaskin.

I flere tilfeller trenger du ikke engang å gjøre noe aktivt for å få det ut i nettskyen, og filer kan synkroniseres direkte fra forhåndsbestemte mapper på datamaskinen din.

Dette gjør at du kan ha automatisk sikkerhetskopiering av viktige mapper og dokumenter du ikke vil miste, eller dele områder på maskinene dine med enten deg selv eller med andre.

annonse

Det finnes drøssevis av tjenester der ute, og det kommer stadig flere. Vi har tatt for oss de mest populære tjenestene som er tilgjengelige for norske kunder. Vi har sett på hvilke funksjoner de har, hvor enkle de er i bruk og hvor mye du får for pengene.

Under ser du en sammenligningstabell av de fem nettsky-tjenestene vi har testet.

Sammenligningstabell

For deg som vil ha alt: Skydrive

Hver tjeneste har sine svakheter og styrker, og det er ikke bare-bare å erklære en vinner. På mange måter er Microsoft Skydrive den sterkeste kandidaten til Beste Nettsky-tjeneste, ved å tilby alt av funksjoner man skulle trenge, god integrering i Windows samt et par nyttige ekstrafunksjoner. I tillegg får du mer gratis lagringsplass på Skydrive enn hos noen av konkurrentene.

annonse

Les mer om Skydrive

For deg som vil ha uendelig backup: Jotta

Er du ute etter en solid backup-løsning og en tjeneste som faktisk tilbyr deg ubegrenset lagringsplass for en femtilapp i måneden, er Jotta et godt alternativ. Tjenesten er litt begrenset i sin nåværende form, men en oppdatering som gir den bedre synkroniseringsmuligheter skal være på vei.

Les mer om Jotta

For å lese om resten av nettsky-tjenestene vi har testet kan du trykke deg videre på lenkene under:

Les mer om Google Drive

Les mer om iCloud

Les mer om Dropbox

Les også