Nyhet

Firefox får brukervalgverktøy i nettleservindu

En utvikler for Mozilla, Stephen Horlander, har lagt ut en rekke konseptbilder av hvordan dette muligens vil se ut. Stephen Horlander legger til at dette kun er konseptbilder, og funksjonene er under arbeid, så sluttproduktet kan variere en del fra disse bildene.

Enklere navigering

Ut ifra konseptbildene å dømme, ser det ut til at brukervalg og andre elementer som tidligere har funnet sted under menyene og har blitt vist i eksterne vinduer, vil få en egen tab for navigering og håndtering. Navigeringen ser ut til å fungere nokså likt slik man ellers er vandt til å surfe nettet, der man klikker seg frem til ønsket side, og har muligheten til å bruke fremover og tilbake-pilene.

Flere årsaker for tiltaket

Det nevnes et par faktorer som har bidratt til fokuset for dette tiltaket: Det økende fokuset på tavler og trykkskjermer vil kreve et mer fingervennlig grensesnitt. En del mindre enheter, som nett-PC-er, kan se nokså rotete ut med eksterne vinduer. Det vil nok også gjøre det lettere for mindre erfarne brukere å navigere seg til forskjellige funksjoner.

Ikke kun for brukervalg

Det ser ut til at en del av arbeidet om å droppe eksterne vinduer for firefox også er på god vei. I Firefox 4 Alpha har alt håndtering av tillegg blitt lagt til i nettleservinduet. En del andre elementer har allerede fra tidligere av blitt vist i nettleservinduet, som about:config, gjenoppretting etter kræsj, også videre.

Økende trend i flere programmer

Firefox er ikke alene om dette. Andre nettlesere ser også ut til å ha plassert en rekke elementer i nettleservinduet fremfor eksterne vinduer. Med tanke på et økende marked med enheter som har både små og trykkfølsomme skjermer, er det mulig at dette vil bli en trend fremover. Ikke nødvendigvis kun for nettlesere.

Det gjenstår da å se om utviklerne rekker å bli ferdige innen utslippsdatoen til Firefox 4, eller om vi blir nødt til å smøre oss med tålmodighet for å se hva de klarer å få til.

(Kilde: www.webmonkey.com)

Les også
Muligens full pott for IE9
Les også
Trafikken vil firedobles
Les også
De største nettstedene i verden
Les også
Ny phishingmetode utnytter faner
Les også
Facebook rydder opp
annonse