Nye iOS 13 skaper problemer for Fortnite-spillere

Får opp verktøylinje i stedet for å sikte.

Apple slapp iOS 13 i forrige uke, og det har allerede vist seg at operativsystemet har et par problemer, hvor noen apper krasjer og mobilen blir ustabil.

Nå viser det seg at oppdateringen også har skapt problemer for de som spiller Fortnite, PUBG Mobile, og andre skytespill som krever at du bruker tre fingre på skjermen samtidig.

Åpner opp verktøylinje

Problemet som har åpenbart seg for mobilspillerne med iOS 13 installert, er en følge av at Apple har lagt inn en ny funksjon hvis du trykker og holder inne tre fingre på skjermen samtidig. Dette er noe man sjeldent gjør ved vanlig bruk av mobilen, og ikke noe man helt tilfeldig klarer å aktivere, men i visse spill har det vist seg å bli et stort problem.

Det skal være verst i Fortnite og PUBG Mobile, som begge krever at du styrer karakteren din og kameraet med to fingre på skjermen samtidig, mens en tredje finger lar deg gjøre andre ting, som sikte eller bruke utstyr.

Alle som bruker det såkalte «klo-grepet» for å styre spillet med tre fingre, vil få opp en verktøylinje på toppen av skjermen når den tredje fingeren legger seg på skjermen. I spill som Fortnite og PUBG Mobile, hvor du bare har ett liv og hvert sekund teller, kan feilen få dramatiske følger.

Slik ser verktøylinjen ut. Du kan få den opp i iOS 13 hvis du tapper tre fingre i et tekstfelt, for eksempel i meldingsappen.

Fiks er på vei

Ettersom det allerede er kjent at iOS 13 har hatt noen feil, er etterfølgeren iOS 13.1 ventet om veldig kort tid. Oppdateringen skal løse en rekke av feilene brukere har opplevd i IOS 13.

Epic Games, skaperne av Fortnite, sier på Reddit at de har hørt at iOS 13.1-oppdateringen også vil løse problemet spillerne deres har opplevd.

Les også: Teks store guide til Fortnite: Ti tips for å bli bedre

annonse