Til hovedinnhold
NyhetGalaxy Note har vokst seg like stor som et nettbrett

10-tommers Galaxy Note snart i salg

Med denne Samsung-dingsen kan du blant annet splitte skjermbildet i to.

Den første Samsung Galaxy Note ble presentert som en slags krysning mellom en mobil og et nettbrett, med en skjerm på 5,3 tommer. Den nye Galaxy Note 10.1 er definitivt nærmere et nettbrett enn en mobil, på grunn av den (nesten) doble skjermstørrelsen, men nye Note har telefonfunksjoner i tillegg.

Noe av det som er unikt med Galaxy Note 10.1 er at du kan splitte skjermbildet i to, slik at du kan ha to programmer åpne til samme tid. Dette kan for eksempel være praktisk hvis du følger med på en videoforelesning og vil ta notater samtidig. Hvis du for eksempel vil lese nettaviser eller sjekke Facebook kan du selvsagt velge å gjøre dette på hele skjermen også.

Samsung Galaxy Note 10.1 har fått en firekjerners prosessor, til tross for at den først ble vist frem med en tokjernerprosessor på årets Mobile World Congress. "Mobilnettbrettet", om dingsen da virkelig fortjener en annen betegnelse enn nettbrett, har også fått 2 GB RAM. Operativsystemet er ikke overraskende Android 4.0 (ICS), med Samsungs Touchwiz-grensesnitt på toppen.

Les også: Galaxy Note 2 annonseres i august

I salg om et par uker

Pennen S Pen kommer for øvrig med ny design, og har fått egen garasjeplass i det ene hjørnet. Skjermen skrus på automatisk når du trekker ut pennen. Når du skriver med pennen gjøres det om til tekst, og du kan også tegne med den.

Samsungs hybrid-nettbrett har også en infrarød sensor som gjør at den fungerer som fjernkontroll. Ifølge produsenten kan du erstatte alle fjernkontrollene du har hjemme med Galaxy Note 10.1.

Samsung sier at Galaxy Note 10.1 kommer i salg i "uke 34" (20-26. august) og vil koste rundt 5.500 kroner.

Les også: Test av Samsung Galaxy Note

(Kilde: pressemelding)

annonse