Nyhet

Ville du kjøpt datamaskin fra “Apple Stoer”?

Kinesiske ansatte tror de jobber for Apple.

Den kinesiske elektronikkindustrien har det med å lage vaskeekte kopier av kjente merker. Ofte viser de seg å ikke være i nærheten av å holde samme standard som originalvarene, men vi fryder oss over likheten på overflaten, og til dels det som ligger inni selve produktet.

Likevel vil ingen av disse produktene noensinne måle seg med det denne bloggeren møtte da han var på tur i den kinesiske byen Kumning, nemlig en fake Apple-butikk som solgte apples produkter!

Alle logoene var på plass og betjeningen brukte de karakteristiske blå skjortene med Apple logoen. Med den riktige lyssettingen og fresht interiør kunne hvem som helst bli lurt til å tro at de befant seg i en ekte Apple-butikk.

Ekte uniformer: Betjeningen brukte Apples karakteristiske blå t-skjorter med logoen. Imidlertid brukte de ikke navneskilt, bare ordet "staff" var synlig. Foto:Birdabroad

Avslørt av billig interiør

Likevel tok det ikke lang tid før bloggeren så at noe ikke stemte med denne butikken som utga seg for å være en av de 300 godkjente butikkene verden over. For det første finnes det kun et fåtall butikker i kina, og alle har adresse i de aller største byene.

Foto Birdabroad.

Og selv om butikken hadde en uhyggelig likhet med de ekte butikkene i både interiør og betjening, hadde de interiøransvarlige gjort flere graverende feil. Flere steder var veggene malt dårlig og trappene virket billige.

Dessuten stod det Apple Store på alle skilt med logoen på, noe Apples butikker aldri gjør.

Hvem som helst kan la seg lure av denne butikkens interiør og lyssetting. Foto: Birdabroad.

Ansatte trodde de jobbet for Apple

Men det største sjokket kom etter at bloggeren hadde snakket med “Apple-butikkens” ansatte. Først ville de ikke la henne ta bilder, men etter at hun løy om at hun kom fra selskapet selv og var på besøk i byen, ville de la henne gå.

“Nysgjerrige typer som vi er, innledet vi raskt en samtale med disse selgerne som genuint tror de jobber for Apple. Jeg prøvde å forestille meg den opplæringen de gikk igjennom da de ble ansatt, de store talene om hva det innebærer å jobbe for dette innovative, globale selskapet. Egentlig handler det om å fylle lommene til noen sleipinger som sikkert lever i herregård utenfor byen, og tror de kan komme seg unna ved å lure alle”, står det i bloggen.

Historien om den fake Apple-butikken har nå spredd seg som ild i tørt gress og Apple Insider har også valgt å skrive om dette.

Les også
Apple stoppet Samsungs nettbrett
Les også
iPad 2 Plus på vei?
Les også
HTC tapte første runde mot Apple
Les også
Steve Jobs-dukken er i salg
Les også
Apple vil bygge et romskip-hovedkvarter
Les også
Foxconn benekter selvmordsforbud
Les også
Hva er det Apple bygger her?
Les også
91 barn jobbet for Apple
annonse