Til hovedinnhold

iPad 2 Plus på vei?

En forbedret versjon av iPad 2 kan komme på slutten av året.

Amobil.no

Den se ut som at Apple jobber med en oppgradert utgave av nettbrettet deres iPad 2. Den nye versjonen skal hele iPad 2 Plus og en forbedret skjerm skal være blant de viktigste oppgraderingene.

– Det har kommet indikasjoner på at Apple kan komme til å introdusere iPad 2 Plus, da de skal ifølge komponentleverandørene ha lagt inn forespørsler om produksjon av denne enheten, skriver FBR Capital Markets analytiker Craig Berger.

Bedre skjerm

Det kan se ut til at nettbrettet kan nå markedet sent i 2011, men enn så lenge er det ikke blitt bekreftet noen produksjonsplan. En av de få ryktene som er kommet rundt iPad 2 Plus er at pikseltettheten på skjermen skal forbedres betraktelig. I dag har iPad 2 en pikseltetthet på 132 ppi (pixels per inch), og det forventes at dette vil forbedres til 250-300 ppi. Til sammenligning har iPhone 4 326 ppi.

Hvis dette nettbrettet faktisk kommer ut med en slik skjerm kan det by på produksjonsproblemer for LG og/eller Samsung som leverer skjermer til Apple. Dette kommer av at selskapene antageligvis vil ha problemer med å lage store kvantiteter av så store høyoppløslige skjermer.

Salget går unna

Berger sier også at produksjonen av iPad 2 har økt fra 8,5 til 10.8 millioner den siste måneden. Han anslår også at Apple vil selge omlag 10 millioner iPad2 i andre kvartal av året, mens de vil selge hele 16,5 millioner i tredje.

Hvor mye hold det er i disse ryktene er ennå vanskelig å si, så vi får bare smøre oss med tålmodighet og vente i spenning på hva som skjer utover høsten.

(Kilde: ibtimes.com)

annonse