Til hovedinnhold

Microsoft vurderer å endre Internet Explorer-navnet

Vil kvitte seg med det dårlige ryktet.

Er du i webutviklingsmiljøet eller i et IT-miljø generelt og bruker Internet Explorer som standard nettleser, så kan du regne med å få noen rare blikk. Storhetstiden til nettleseren fra Microsoft er over for lengst, og den har nå en markedsandel på 21,2 prosent.

Sammenligner vi med mai 2007, så hadde Internet Explorer hele 67,6% av markedet. Det er et dramatisk fall, og de senere årene har nettleseren fått et svært dårlig rykte der den anklages for å være alt fra ekstremt treg til «totalt ubrukelig».

Nå kan imidlertid Internet Explorer-æraen være over for godt, da interne kilder hos Microsoft sier at et navnebytte har vært oppe til diskusjon for bare noen uker siden.

«One Browser», «Bong» eller bare «One»?

Det var under en spørrerunde mellom brukerne av Reddit og utviklingsteamet til Internet Explorer at spørsmålet om et navnebytte dukket opp. Da en bruker spør om de har vurdert å endre navnet for å bli kvitt det dårlige ryktet, får han først svar på at det har vært oppe til debatt internt i selskapet.

Debatten skal visstnok ha vært positiv i retning mot et navnebytte, noe Internet Explorer-representanten bekrefter. Den samme brukeren lurer da på hvorfor selskapet bestemte seg for å fortsette med det samme navnet, og fikk følgende svar:

Se hele diskusjonen på Reddit.

Med andre ord kan det se ut som Internet Explorer-representanten hinter i retning av et navnebytte, og at temaet fortsatt er oppe til diskusjon hos Microsoft. Selskapet har naturligvis ikke kommet med noen offisielle bekreftelse av verken det ene eller det andre.

Hva ville du døpt den «nye» Internet Explorer?

Utseendet har endret seg drastisk siden 1985:
Se hvordan Windows har utviklet seg siden første utgave »

(Kilde: Reditt via Techaeris/Ubergizmo)

annonse