Til hovedinnhold

Du blir ikke kvitt Internet Explorer

Kommer fortsatt forhåndsinstallert i Windows 10.

Internet Explorer har de siste 20 årene vært Microsofts standardnettleser. Med Windows 10, vil derimot nettleseren som foreløpig går under navnet Project Spartan ta over overta. Under arrangementet Microsoft Convergence denne uken, bekreftet Microsoft at den nye nettleseren ville få et annet navn. Det skriver The Verge, som var tilstede på arrangementet.

– Vi jobber med å finne ut hva den nye merkevaren – eller det nye navnet – på vår Windows 10-nettleser skal bli. Internet Explorer vil fortsatt være der, men vi har en ny nettleser som foreløpig kalles Project Spartan. Vi få finne et navn på den, fortalte markedssjef Chris Capossela i Microsoft.

Den uttalelsen fikk flere medier til å erklære at Internet Explorer skulle . Ifølge Mashable var det kanskje å ta litt hardt i. Til dem sier nemlig en talsperson fra Microsoft at de fortsatt vil gjøre Internet Explorer tilgjengelig for bedrifter og andre kunder som vil ha den gamle nettleseren på Windows 10. Dermed er det snarere snakk om en pensjonering av Internet Explorer.

«Microsoft Spartan»?

Den klassiske nettleseren har etter hver fått et litt frynsete rykte, på grunn av flere tilfeller av sikkerhetshull. Mange har også latterliggjort Internet Explorer fordi den har fremstått som utdatert i forhold til Firefox og Chrome. Ryktene om at Microsofts nettlesere ville skifte navn, har versert i lang tid.

Microsoft-merkenavnet fremstår likevel som langt sterkere enn Internet Explorer-merkenavnet, i selskapets egne markedsundersøkelser. Derfor er det sannsynlig at den nye nettleseren får «Microsoft» som en del av det fulle navnet. Nå virker det kanskje mest sannsynlig med «Microsoft Spartan», men svaret får vi nemlig om 3-4 måneder.

– Windows 10 lanseres i sommer

Microsoft har i dag avslørt at de skal lansere sitt nye operativsystem allerede til sommeren, skriver The Verge. Windows 10 blir tilgjengelig i 190 land, og på 111 språk. Tidligere har de meldt at det først ville komme til høsten. Selve lanseringsdatoen vil de foreløpig ikke gå ut med.

De som bruker Windows 7 eller Windows 8 i dag, vil få muligheten til å bytte over til nye Windows 10 gratis. Dette tilbudet vil være tilgjengelig ett år etter at Windows 10 slippes.

Internet Explorer-dödaren har mye å by på
5 ting vi gleder oss til i Microsofts Spartan-nettleser »

(Kilder: The Verge (2), Mashable)

Les også
Microsoft vurderer å endre Internet Explorer-navnet
annonse