Til hovedinnhold

BlackBerry vakler

RIM kutter 2000 stillinger.

RIM, som er selskapet bak smartmobilen BlackBerry, kutter 2000 stillinger i et forsøk på å bremse den negative økonomiske utviklingen i selskapet. RIM har lenge dominert det amerikanske smartmobilmarkedet med sine BlackBerry-mobiler, men nå er selskapets grunnfjell i ferd med å forvitre. Årsaken til nedturen er konkurransen fra Apples iPhone, og de mange modellene som kjører Googles Android.

Gårsdagens melding om at RIM kutter 2000 stillinger fikk børsverdien til å falle med tre prosent, skriver Reuters.

Større kutt enn ventet

Kuttene kom ikke uventet, men få hadde ventet at de ville bli så omfattende som det RIM nå har varslet. Nedbemanningen betyr at selskapet kutter antallet ansatte med 11 prosent.

Analytikere viser til at det ikke er mulig å spare seg til bedre markedsposisjon, eller skape omsetningsvekst. Selskapets viktigste utfordring er ledelsen, hevder Ed Snyder i Charter Equity Research. RIM har det siste året opplevd at flere sentrale ledere har sluttet i sine stillinger.

Fornyer porteføljen

RIM skal i høst komme med mobiltelefoner basert på deres nye operativsystem QNX. Dette operativsystemet finnes så langt bare på nettbrettet PlayBook.

Les også vår test av BlackBerry Playbook.

annonse