Tek.no

Nyhet

Dataspill hjelper slagrammede

19 Mai 2011 14:00

Dataspill kan gjøre bedringsprosessen etter et slag raskere, ifølge en ny forskningsrapport publisert i den amerikanske vitenskapspublikasjonen Journal of NeuroEngineering and Rehabilitation.

Forskere har observert en gruppe mennesker som har fått svekket funksjon i én av armene etter et slag, og har funnet ut at datasimuleringer og andre teknikker fra filmindustrien som blir brukt til å produsere datagenerert action kan hjelpe til med å gjenvinne tapte funksjoner.

Bredere fokus

Mange treningsprogrammer per dags dato fokuserer på å få tilbake motorikk i hånd og arm separat, mens dataspill og trening med robotteknologi benyttet under forsøket ble brukt til å forbedre begge deler samtidig.

Forsøket tok i bruk Plasma Pong og Hammer Task for å bedre koordinasjon, nøyaktighet og hurtighet på arm- og håndbevegelser. Spill som Virtual Piano og Hummingbird Hunt bidro til presisjon innen grep og bevegelser på fingrene.

Forbedring for alle

Pasienter trente to til tre timer hver dag i åtte dager, og samtlige viste økt kontroll over bevegelser i hånd og arm. Alle fikk bedre stabilitet i det skadde leddet, med bedre flyt og effektivitet i bevegelsene, samt forbedret kontroll over fingrene.

– Disse resultatene viser at dataspill kan bli et viktig verktøy i forbedringsprosessen til paralyserte lemmer etter slag, sier en av de ledende forskerne bak forskningsrapporten, dr Alma Merians.

(Kilde: Consumer Reports)

Les også
Slik får du ungene til å pusse tenna
Les også
Spill er bra for deg
Les også
Et liv uten puls er mulig
Les også
La solen og godstolen lade mobilen
Les også
Slik blir fremtidens passord
Les også
Sjekk synet ditt på nettet
Les også
Pass deg for iPad-nakken
annonse

Les også