Til hovedinnhold

One Call Faktura får månedspris

Nå spørs det om det lønner seg å beholde det utgåtte abonnementet.

iStockphoto

Forrige uke gjorde One Call omfattende endringer i sin prisplan. Folkepakka-kundene fikk flere nye muligheter til å tilpasse sitt abonnement, mens operatørens minst inntektsgivende kunder fikk fjernet to gunstige abonnementer.

Les mer: One Call utvider Folkepakka

One Call-sjef Øistein Eriksen lovet at de som i dag hadde det populære "gratis"-abonnementet Mobil Faktura kunne beholde dette, men at de ikke ville ta imot nye bestillinger. Det han ikke nevnte var at de fra og med 1. juni vil innføre månedspris på dette abonnementet.

– Vi ønsket å informere våre egne kunder selv om prisendringen, og ikke at de skulle bli informert via pressen, opplyser Eriksen til Amobil.

Brev til kundene

Flere Mobil Faktura-kunder har tipset redaksjonen om at vilkårene i abonnementet endres. I et brev til sine kunder skriver One Call at de vil innføre en månedspris på 49 kroner fra og med 1. juni. Som plaster på såret får kundene 50 MB data - eller eventuelt 50 SMS - i måneden.

Årsaken til prisendringen forklarer operatøren slik til sine egne kunder:

EU/EØS har innført omfattende prisreguleringer, mobildata brukes nå daglig, telefonene er avanserte og vi betaler betydelig mer enn forventet for å leie plass i Telenors mobilnett over hele Norge. Våre konkurrenter har avviklet sine Faktura-kopier og One Call har holdt ut lengst av alle.

Nå lønner det seg ikke

De første reaksjonene i vårt forum på prisendringene til One Call gikk på at man heldigvis kunne beholde Mobil Faktura inntil videre. Dette har i flere år vært blant de aller billigste løsningene for de som bruker mobilen lite. Med innføringen av månedsprisen hopper imidlertid dette abonnementet mange plasser ned i Ringeprisers kategorier, og er ikke lenger blant de billigste.

Nå havner Talkmore Forhåndsbetalt og Talkmore Link - to nesten identiske abonnementer - øverst i kategorien for lavt forbruk. One Call Mobil Faktura (utgått) faller til en 10. plass med de nye prisene som blir gjeldende om en måned.

Riktignok ligger One Calls nye lavpristilbud Flexi, med SMS til 29 øre per stykk, på en fjerdeplass i samme kategori.

Ved et middels høyt forbruk har Mobil Faktura falt fra første til fjerde plass. Her topper nå et annet One Call-abonnement, nemlig Grunnpakka (månedspris 99 kroner per måned).

Med andre ord; Har du One Call Mobil Faktura i dag, vil det lønne seg i kroner og øre å bytte abonnement før første 1. juni.

Bruk Ringepriser

Helt eksakt hvilket abonnement som blir billigst for deg kommer an på ditt individuelle ringemønster. Foruten pris bør du også ta med dekning med i betraktningen.

Se dekningskart: Telenor / NetCom

Kundeservice kan være vanskelig å måle rettferdig, men sjekk gjerne tilbakemeldinger på operatørens Facebook-side, i tillegg til kundetilfredshetsmålinger (f.eks. Norsk Kundebarometer og EPSI), samt Post- og teletilsynets svartidsmålinger.

Det finnes over 100 mobilabonnementer i Norge, noe som gjør markedet svært uoversiktlig. For å skaffe deg oversikt over hva som blir billigst for deg, bør du ta frem din siste mobilregning og plotte inn forbruket ditt i priskalkulatoren Ringepriser (oppdatert med nye priser).

Finn det billigste abonnementet for deg med Ringepriser

Les også: Chess lanserer FriBRUK

(Kilde: Takk til Jens, Kjell m.fl)

Mer om
annonse