Til hovedinnhold

Fire nye fra Panasonic

Panasonic TZ20

Etter Sonys storlansering, som vi skrev om i forrige uke, følger nå Panasonic opp. Mens Sony lanserte syv ulike modeller, nøyer derimot Panasonic seg med fire forskjellige.

Panasonic TZ20 og TZ18 er to kompakte kameraer med stor zoom. De deler en rekke spesifikasjoner, og er begge utstyrt med 16x optisk zoom, 14 megapiksler bildebrikke, tre tommers LCD-skjerm, og mulighet for manuelle instillinger. De erstatter de tidligere suksessene, TZ8 og TZ10.

Storebror TZ20 kan filme i 1080p AVHCD, mens TZ18 må nøye seg med 720p M-JPEG. I tillegg har TZ20 GPS, og kan skyte ti bilder i sekundet mot lillebrors 1,9 bilder i sekundet. Storebror rapporteres også om å være mer følsom, ettersom du kan styre menyen direkte på skjermen.

En av de store nyhetene er at TZ20 får mulighet til å ta 3D-panoramabilder som lages av inntil 20 bilder tatt i serie mens du panorerer kameraet. Men du trenger en 3D-TV eller tilsvarende for å se resultatet.

Panasonic FX77

Panasonic FX77 ser ut til å være slankere og med mer avrundete hjørner enn TZ18 og TZ20. Kameraet har samme vidvinkel (24mm), men til gjengjeld kun 5x zoom. Lysstyrken er bedre, og største blender på 24mm er f/2,5. Kameraet har en 12 megapikslers bildebrikke, og kan filme i 1080p AVHCD. På full oppløsning er kameraet god for 3,7 stillbilder i sekundet. FX77 leveres med en 3,5 tommers trykkfølsom skjerm.

Panasonic FT3 er kameraet du kan bruke overalt, og i enda større grad en forgjengeren FT2. Du kan nå dykke ned til tolv meter og stadig bruke kameraet, mot forgjengerens grense på ti meter. Kameraet skal tåle fall fra to meter, temperaturer ned i minus ti grader celsius, og være sikret mot støv i henhold til IPX8-standard. Skulle du gå deg vill i skogen, kan det være greit at kameraet har digitalt kompass, i tillegg til høydemåler og barometer.

Panasonic FT3

Panasonic har beholdt oppløsningen på 12 megapiksler, og den nyutviklede bildebrikken forsynes av et objektiv med største vidvinkel på 28mm og 4,6x zoom. Kameraet kan filme i 1080p AVHCD, og har en 2,7 tommers skjerm.

Samtlige av kameraene blir tilgjengelig for salg i mars, men prisen er ennå ikke satt.

Les også: Nye kompaktkameraer fra Sony

Les også: Uten en tråd

Les også: Nye fotografiske utfordringer i 2011

annonse