Tek.no

Nyhet

Se TV 2 HD via nett

29 Jan 2011 05:09Først publisert 26 Juni 2009 10:49
annonse

I går hadde TV 2 premiere på sin nye kanal TV 2 HD da de sendte programmet allsang på grensen. Foreløpig er det kun RiksTV som har avtale om å distribuere den nye kanalen og det var derfor kun deres kunder som kunne nyte sylskarpe bilder av Jahn Teigen. Men via Internett kan også alle andre få tilgang.

Blant de første i verden

Allerede i går startet TV 2, som noen av de første i verden, å sende HD direkte gjennom web-TV med sin nett-TV-løsning TV 2 Sumo. Det er ved hjelp av teknologi utviklet av Microsoft at dette nå er mulig ifølge TV 2.

- Denne teknologien fra Microsoft er den mest lovende vi har sett for å kunne levere HD og samtidig bygge interaktivitet mot brukeren. Teknologien er fremdeles på forsøksstadiet, men de tester vi har gjort har vært så lovende at vi ønsker å sette tjenesten ut i produksjon. Det å tilby Smooth Streaming som leveransemetode for innholdet ser vi som minst like viktig som den økte bildekvaliteten HD gir. Smooth streaming skal, som navnet tilsier, tilby mer stabil video for sluttbruker, sier prosjektkoordinator på TV 2 Sumo, Kristian Bruarøy, ifølge pressemelding.

For å kunne se HD-sendingene må du installere Microsoft Silverlight på din maskin og ha eller opprette et abonnement hos TV 2 Sumo. Bildene kan du så overføre til TV-skjermen om du har en datamaskin med HDMI-utgang.

Inngår i abonnement

For å få en ekte HD-opplevelse via nett trenger du en nettlinje på minst 6000Kbps. Oppløsningen på nettløsningen er 720p. Sendingene vil bli fritt tilgjengelig for de som allerede har abonnement hos TV 2 Sumo uten noen økning i prisen, men det vil også bli gjort tilgjengelig gratis prøvebiter for de som vil se en forsmak på sendingene før de kjøper abonnement. Interaktiviteten er foreløpig ikke den helt store med den nye kanalen på nett. Den er foreløpig basert på en enkel blogg.
Programmet "Allsang på grensen" ble sendt via løsningen allerede i går, men neste uke vil TV 2 også sende Tour de France, tippeligakamper og nordiske serier. Du kan lese mer om den nye løsningen hos TV 2.

Les også
Vil TV 2 HD holde mål?
Les også
- TV 2 skaper negativ holdning
Les også
RiksTV kuppet TV2 HD
annonse

Les også