Nyhet

– Nytt Nexus-brett kommer midt i oktober

Både et nytt nettbrett, og neste Android-versjon kommer stadig nærmere.

Ryktene om et nytt Nexus-nettbrett fra Google har virret en stund. Denne gangen later det til å være HTC som har fått æren av å lage brettet, etter at både Samsung og ASUS har laget tidligere utgaver av Google-brettet.

Ifølge nettstedet androidauthority.com skal datoen for lansering være enten 15. eller 16. oktober. Nettstedet skal ha fått datoene bekreftet av anonyme kilder med kjennskap til Googles planer. I tillegg Twitret Paul O' Brien, mannen bak nettstedet MoDaCo, også samme dato i forrige uke. Det også fra anonyme kilder, riktig nok.

Potent nettbrett

Brettet som foreløpig går under navnet HTC Nexus 9 skal ifølge ryktene bli godt spesifisert. Om ryktene stemmer er det nemlig Nvidias Tegra K1 som skal drive det, en brikke vi alt sett rå ytelse fra i Nvidias egen Shield Tablet. Dette ryktet stammer imidlertid fra ett av Nvidias egne dokumenter, som ble brukt i en patentrettsak mellom Nvidia, Qualcomm og Samsung. Henvisningen til Nexus 9-navnet har siden blitt fjernet.

Les også: Test av Nvidia Shield Tablet

Ellers er det ventet at brettet får en skjerm på 8,9 tommer, og blir bygget i aluminium.

Akkurat som Apple har Google for vane å slippe nye produkter sammen med nye utgaver av operativsystemet sitt. Denne gangen er det programvaren vi så langt kjenner som Android L som står for tur. Den ferdige Android-versjonen får sannsynligvis et navn som starter med L, men det endelige navnet er det bare Google som vet med 100 prosent sikkerhet. Selskapet har for vane å oppkalle Android-versjonene sine etter søtsaker.

Android L klart fra 1. november?

Den kommende Android-utgaven vil få sin første skikkelige premiere på det nye Nexus-nettbrettet, men et par uker senere, den 1. november, skal operativsystemet være klart for nedlasting på Nexus-merkede telefoner og nettbrett. Det er altså dersom ryktene stemmer.

Vil du vite mer om neste Android-versjon? Her prøvekjører vi ny og inneværende Android-versjon side om side, og i denne saken går vi gjennom alle nyheten Google gjorde kjent under årets IO-konferanse.

(Kilder: androidauthority.com 1, 2, knowyourmobile.com, androidpolice.com)

Les også
Nå kommer Android L
Les også
Nvidia avslører Nexus 9
Les også
Samsung Galaxy Tab S 8.4: Det lille gigantbrettet
Les også
Se nyhetene i neste Android-versjon
annonse