SniktittGoogle Android L

Se nyhetene i neste Android-versjon

Vi sammenlikner Android L med dagens utgave.

Onsdag viste Google frem de første nyhetene fra neste store Android-versjon. Allerede nå kan en tidlig utgave av Android L lastes ned. Vi installerte den på en Nexus 5, for å se hvordan den virker, og hva som er nytt.

Første oppstart etter en Android-oppdatering tar som vanlig vinter og vår. Nexus 5-en vi installerte på brukte ti-femten minutter på å starte opp første gang, men etter det gikk omstarter så fort som de pleier.

Les også: Google Cromecast skal bli enda bedre

Flere forskjeller

Det første som møter oss under oppstarten, er en ny og litt annerledes Google-animasjon enn den som var der før. Til slutt ender vi i en oppstartveiviser, og allerede fra første stund merker vi at denne Android-versjonen neppe er noe folk flest burde installere. Veiviseren kræsjer nemlig flere ganger underveis.

Vi får likevel knotet oss gjennom veiviseren, og underveis støter vi på noen av nyhetene som ble vist frem av Google under åpningen av årets I/O-konferanse.

Ny og gammel Android samtidig

Under ser du en videogjennomgang av noen av nyhetene. Her har vi med to telefoner. Den ene er en eldre Nexus 4, som kjører Android 4.4 KitKat, og ved siden av den har vi altså den nylig oppdaterte Nexus 5-en, som kjører Android L. Nederst finner du bildegalleriet med skjermdumper fra de ulike delene av den kommende Android-versjonen.

Skulle du ønske å prøve ut Android L selv, finner du det du trenger hos Google. Med tanke på alle feilmeldingene vi fikk i løpet av en kort tidsperiode er det ikke sikkert du vil ønske å oppdatere en telefon som er i daglig bruk. Det skal imidlertid være mulig å nedgradere til Android 4.4 igjen, ifølge Google.

Vil du vite mer om Android L?
Her oppsummerer vi nyhetene fra Googles presentasjon »

Les også
WSJ: – Google lanserer gigant-Nexus
Les også
– Nytt Nexus-brett kommer midt i oktober
Les også
HTC og Motorola raskest med oppdateringer
Les også
– HTC gjør seg klar til å lansere Nexus 7-oppfølger
Les også
Sjekk disse smarte tipsene til Android-mobilen din
Les også
Neste Android kan gi mye bedre batteritid
Les også
Her er den største Android-oppdateringen noensinne
Les også
Nå tar Android 4.4 innpå
Les også
Slik skriver du ut fra nettbrettet eller mobilen
annonse