Til hovedinnhold

Oppgraderer Canon EOS 5D Mark III

Ren HDMI ut og forbedret autofokus står på menyen.

Akam.no / Canon / iStockphoto

I mars i fjor ble Canon EOS 5D Mark III endelig sluppet på markedet og det ble fort en hit for både entuasiaster og profesjonelle. Denne firmwareoppdateringen har vært planlagt en god stund, og nå har den altså fått grønt lys.

Les også: Vår test av Canon EOS 5D Mark III

Den nye oppdateringen gjør i all hovedsak kun to ting. Det kan kanskje ikke virke som så veldig mye, men det den gjør er derimot veldig nyttig.

  • Ren HDMI
    Canon EOS 5D Mark III får nå mulighet til å sende såkalt "rent" HDMI-signal ut (YCbCr 4:2:2, 8 bit). Dette betyr at man nå skal få video rett fra kameraet med minimalt tap av bildedata. I tillegg så kan man også slippe informasjon om hvilke innstillinger kameraet hadde da opptaket ble gjort.
  • Forbedret autofokus
    Den nye firmwareoppdateringen vil nå muliggjøre autofokus helt opp til f/8. Dette er godt kjent for de som har Canon EOS-1D X, men det har ikke vært mulig på EOS 5D Mark III før nå. Kort sagt vil dette gjøre det mulig å bruke krysspunkter helt opp til f/8, og ikke bare f/5.6 som det er nå. Dette er spesielt nyttig for de som for eksempel bruker teleconvertere og teleobjektiv med mindre blendere enn f/5.6.

Les også: Vår guide om hva firmwareoppdatering er og hvorfor du burde bry deg om dem

Oppdateringen skal være på plass 30. april på Canon sine sider og vi vil selvfølgelig oppdatere artikkelen når vi har en lenke å tilby.

Kilde: Canon USA

annonse