Tek.no

Nyhet

Oracle-database oppgraderes

Jan Aril Sigvartsen
20 Juni 2005 10:30

Den første versjonen av Oracle 10g ble først lansert i februar i fjor. En av de viktigste argumentene for Oracle 10g har vært at man kan konfigurere opp programvaren på flere billigere servere og kjøre lastbalansering for å spare kostander.

Det skal imidlertid nevnes at Oracle stadig har blitt kritisert for sin lisenspolitikk. Dette med tanke på firmaets politikk med å lisensiere per prosessorkjerne, noe som i i visse tilfeller kan representere mesteparten av IT-budsjettet i en bedrift.

I løpet av juni kommer Oracle 10g til å bli oppgradert til "release 2". Det rapporteres om forbedringer rundt sikkerhet og pålitelighet. I tillegg skal administrasjon av store databaseinstallasjoner være enklere enn tidligere. Man kommer til å støtte XQuery, som er en standard for utviklere som henter XML-dokumenter fra databasen.

"Release 2" vil også kunne by på verktøy for automatisk optimalisering av spørringer og sikkerhetskopiering av krypterte data.

Ifølge en talsmann hos Oracle regner man med at opptil 55 prosent av kundemassen vil ha oppgradert til 10g release 2 innen årsskiftet.

Prisinformasjon er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke bekreftet hvorvidt selskapet kommer til å endre lisenspolitikken etter press fra kunder og konkurranse fra blant annet DB2, MSSQL og til tider også MySQL.

(Kilde: Cnet)

Les også
Red Hat, Oracle for enterprise open-source
Les også
Oracles 10. oppkjøp på 1 år
Les også
Microsoft vil ta Linux på cluster
Les også
NEC, Oracle danner allianse
Les også
Oracle sikter mot SharePoint
Les også
MySQL - på vei mot PostgreSQL, Oracle? (del 2)
Les også
MySQL - på vei mot PostgreSQL, Oracle? (del 1)
Les også
Løsner på lisenskravene for dobbelkjerne
Les også
Microsoft utvikler Java-driver
Les også
Massiv DB2-front mot Oracle
annonse

Les også