Tek.no

Nyhet

Massiv DB2-front mot Oracle

25 Mai 2005 07:59

Konkurransebildet mellom Oracle og IBM kan på mange måter sammenlignes med AMD og Intel. De to databasegigantene har gjerne direkte sammenligninger med konkurrentens produkter og kjører direkte markedsføring i stor stil for å flytte kunder fra den andres plattform.

IBM forbereder en ny kampanje som primært er rettet mot å flytte kunder fra Oracle sin databaseløsning over på DB2. Ifølge Internetnews.com skal en tidligere Oracle-ansatt ha påstått at selskapet er inne i en vanskelig periode, noe som kan være en ekstra motivsjonsfaktor for å kjøre denne kampanjen på nettopp dette tidspunktet.

Oracle har den siste tiden anskaffet selskaper som PeopleSoft og Retek, noe som skal ha medført at databasefokuset har svunnet noe til fordel for applikasjoner.

2000 salgspersoner klargjøres nå til å kapre kunder fra Oracle database til DB2. Ettersom dette er en storstilt kampanje burde det kanskje også være muligheter for bedre avtaler og betingelser enn det man normalt ville fått. Fokuset for markedsføringsstuntet ser ut til å ligge spesielt på pris og lisensbetingelser.

Ifølge de siste tallene fra Gartner Group ligger Oracle og IBM på delt førsteplass i databasemarkedet.

(Kilde: Internetnews)

Les også
NEC, Oracle danner allianse
Les også
Sybase forbereder ny versjon
Les også
Oracle sikter mot SharePoint
Les også
MySQL - på vei mot PostgreSQL, Oracle? (del 2)
Les også
DB2 på DS8000 lagringsløsning
Les også
MySQL - på vei mot PostgreSQL, Oracle? (del 1)
Les også
Løsner på lisenskravene for dobbelkjerne
Les også
Microsoft utvikler Java-driver
Les også
Oracle-database oppgraderes
annonse

Les også