Til hovedinnhold

– Digital narkotika blir fremtidens dop

Teknologer kan bli de nye narkolangerne.

I fremtiden vil narkotika bli byttet ut med en digital form, og teknologer vil bli de nye narkolangerne – og pushe stoff via hjernestimulering. I alle fall om vi skal tro Fast Future Research-grunnlegger Rohit Talwar.

Talwar har blitt spurt av den britiske regjeringen om å undersøke hvordan narkotikaens verden vil fremstå i løpet av de neste 20 årene, og snakket om denne forskningen på Intelligence Squareds If-konferanse.

Bruk dine gener

Undersøkelsen omfattet scenarier som gikk bort fra tradisjonelle modeller der gjenger produserer og distribuerer narkotika verden over. I stedet kan vi få en verden der gener kan bli benyttet til å lage skreddersydd narkotika på individuelt nivå, og fremprovosere effekter basert på ens egen fysiologi.

Talwar henviser blant annet til Berkeley-universitetet i California hvor nevroforskere har vært i stand til å replikere bilder mennesker har sett basert på mønstre i hjerneaktiviteten.

Når dette blir kombinert med magnetisk stimulering av kraniet, åpner det for muligheten til å gjøre individene høye på en elektronisk måte.

Halvveis menneske, halvveis katt

– Desto mer vi lærer om hjernen, desto mer kan vi gjøre for å levere positive effekter som forbedret hukommelse. Vil du bli høy? Eller avslappet? Selv ønsker jeg å leve som halvveis menneske, halvveis katt i hodet mitt, spøker Talwar.

Et annet scenario innebærer å produsere biologiske proteiner ved hjelp av informasjonsbehandlende teknologi, som skaper effekter via elektromagnetisk simulering.

Som eksempel bruker Talwar et diskotek der DJ-en slipper ut nanopartikler i luften som gjestene kan fordøye. Deretter kan DJ-en selv styre når effekten skal tre inn ved hjelp av kontroll over den elektromagnetiske stimulien.

Det er lett å tenke seg at en slik teknologi kan misbrukes, men kvalitetskontroller fra seriøse farmasøytiske selskaper kan bidra til å gjøre et potensielt marked trygt for forbrukerne.

(Kilde: Wired UK)

annonse