Til hovedinnhold

Googles kunstige intelligens kan snakke i telefonen akkurat som et menneske

Sjekk ut den imponerende demonstrasjonen av «Duplex».

På I/O-konferansen på tirsdag avduket Google mange nyheter som på en eller annen måte var relatert til kunstig intelligens, og blant de mer imponerende løsningene var noe Google kaller «Duplex».

Duplex er navnet på en teknologi som gir stemmeassistenten Google Assistant skikkelig «menneskelige» egenskaper – omtrent som en ekte assistent.

På scenen ga Google en imponerende, reell demonstrasjon av hvordan Duplex-systemet setter Google Assistant i stand til å ringe opp en frisørsalong og gjøre en avtale om hårklipp på vegne av brukeren – helt på egen hånd.

Oppsiktsvekkende demonstrasjoner

Under demonstrasjonen flyter samtalen mellom den kunstige assistenten og medarbeideren hos frisørsalongen på en bemerkelsesverdig naturlig måte, og det hele høres ut som en normal dialog mellom to levende mennesker. Google Assistant fanger opp alle nyanser og kontekst, og bevarer attpåtil naturlig og realistisk toneleie.

I en annen demonstrasjon ringer Google Assistant opp en liten restaurant for å reservere et bord for fire personer, og denne gangen tar samtalen en uventet vending da restauranten bare tar reservasjoner for minimum fem personer. Assistant responderer da ved å spørre hvor lang ventetid det er på den aktuelle datoen.

De to demonstrasjonene kan du høre i lydfilene under, eller se videoen øverst i saken.

Google sier de har jobbet med teknologien i mange år, og først nå var de altså klare for å vise den frem for fullt. Løsningen representerer ifølge selskapet en syntese av store fremskritt innen både naturlig språkforståelse, maskinlæring og «tekst-til-samtale»-teknologi. Den er laget ved hjelp av TensorFlow, en avansert maskinlæringsplattform som bygger på et såkalt nevralt nettverk.

Hensikten med Duplex-teknologien er blant annet å sette bedrifter og privatpersoner i stand til å spare tid, særlig i de tilfellene hvor tjenestetilbyderne ikke har satt opp reservasjons- og avtalesystemer på nettet.

Teknologien skal ifølge Google testes som en del av Google Assistant til sommeren, men når vi får se en bred lansering av teknologien for alle brukere er ennå uvisst. Mer detaljert informasjon om Duplex kan du finne på Googles AI-blogg.

Android P skal også få mange flere intelligente funksjoner »

annonse