Til hovedinnhold

Happybytes lanserer 30 GB til 298 kroner

...men det kommer med en hake.

Illustrasjonsbilde.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/skjermdump/montasje

Mobiloperatøren Happybytes har siden desember i fjor hatt en ganske uvanlig mobilabonnement, som i teorien har gitt brukerne 30 gigabyte med data i måneden.

Men fremfor å ha en månedlig pott på all dataen, har abonnementet blitt spredd ut til å gi brukeren én gigabyte hver dag.

Da de lanserte «1 om dagen» for omtrent et halvår siden skrev vi at det var potensielt billigst, forutsatt at man har et jevnt bruk over hele måneden.

Nå skrur de ned prisen betydelig: Fra 398 til 298 kroner i måneden. Plutselig ble regnestykket enda bedre.

Sier Telia og Telenor gir 3 GB for samme pris

Thomas Sandakar, leder i Happybytes, påstår at abonnementet lar «...alle bytte lite data med mye data, uten å måtte betale noe mer», og viser til at samme pris gir omtrent 3 GB hos Telenor eller Telia.

Som du kan se i tabellen vi slang sammen under, der vi prøvde å finne abonnementet nærmest mulig i pris fra et knippe ulike operatører, stemmer dette nokså bra:

Happybytes 1 om dagenChilimobil 10 GBOneCall Folkepakka 5 GBTelenor Medium 3 GBTelia Smart 4
30 GB for 298 kr10 GB for 299 kr5 GB for 279 kr3 GB for 299 kr4 GB for 329 kr

Også for billigere operatører som Chilimobil og OneCall blir konkurransen mot Happybytes’ nye abonnement nokså tøff, først og fremst fordi modellen med 1 GB om dagen gjør dagsprisen nokså lav.

Samtidig er det klart at en del spesialordninger som familieabonnementer eller OneCalls «databøtte» vil kunne utkonkurrere Happybytes i visse sammenhenger, spesielt om du kun har høyt forbruk enkelte dager og noen dager knapt bruker mobildata ettersom du har Wi-Fi.

Det er også verdt å nevne at skulle du ønske mer data kan du bestille 1 GB ekstra for 19 kroner, opptil fire ganger per dag. Foruten dette medfølger samtaler, meldinger, BankID og fri bruk i EU.

Designet for en sommer som norgesturister

Thomas Sandakaker, leder i Happybytes.
Happybytes

«I sommer skal vi alle være turister i eget land. Med på turen følger erfaringsmessig mer behov for mobildata». Dette skriver Happybytes selv i pressemeldingen, og sikter altså abonnementet inn mot norgesferierende nordmenn.

Om bruksmønsteret ditt tilsvarer det tilbudet «1 om dagen» tilbyr kan det fort lønne seg, og i følge tall Happybytes selv lenker til har en gjennomsnittlig mobilkunde allerede en abonnementsregning på rundt 300 kroner i måneden. Men om du heller surfer og bruker data i store bolker i løpet av måneden, er det nok mer gunstig å gå for abonnement med en satt mengde data.

Om du selv vil søke etter et nytt mobilabonnement kan du uansett sjekke ut abonnementskalkulatoren vår her. Der finner du alltid de beste prisene og tilbudene fra alle operatørene.

annonse