Til hovedinnhold

Nå skal YouTube påminne deg om leggetiden din

«På tide å legge seg!»

Det kan virke mot sin hensikt at en videotjeneste som YouTube skal foreslå for brukerne sine at de bør slutte å se på videoer, men det er akkurat det som nå skjer.

En ny funksjon sluppet av YouTube i dag skal påminne brukerne om at det er leggetid.

Fokus på digital helse

Det hele skal være et ledd i Googles fokus på digital helse, hvor det ble rettet oppmerksomheten mot hvor ofte man bruker dingsene sine og hvordan man kan få et bedre forhold til dem.

Ikke helt ulikt Apples Skjermtid-funksjon altså, som lar deg sette begrensninger på hvor lenge du bruker visse apper.

Slik funker det

Den nye leggetidfunksjonen vil i første omgang bli tilgjengelig på mobilenheter med iOS eller Android, men senere også rulles ut til andre plattformer. Brukere kan selv bestemme når de vil bli påminnet, og naturligvis når leggetiden skal være.

Man kan også bestemme hvor irriterende varslingen skal være. Man kan nemlig bestemme om man vil at varslet skal dukke opp midt i videoen man ser på, eller at den først dukker opp når videoen er ferdig.

Den har også en alarm-aktig funksjonalitet ved at du kan dempe varselet i 10 minutter før den plinger igjen, eller skru den av helt.

Du er nødt til å være logget inn i YouTube-appen for å få tilgang til funksjonaliteten. Er du det er det bare å gå til appens innstillinger, og huke av for at du vil bli varslet om leggetid.

Det er allerede en funksjon kalt «Minn meg på å ta pauser» som varsler deg når du har sett evinnelig mange Youtube-videoer i sammenheng. Ifølge Google har denne funksjonen allerede varslet brukere tre milliarder ganger.

annonse