Soppt varsler mobilrevolusjon i mars

Meldingen, som er sendt ut til flere norske medier, inneholder ikke mange opplysninger. Men et bilde som er lagt ved viser en tynn mobiltelefon med stor trykkfølsom skjerm. Under skjermen har telefonen en navigasjonstast og fire trykkfelter merket med henholdsvis et telefonrør, en konvolutt, et innkjøring forbudt-skilt og det internasjonale symbolet for spisested; kniv og gaffel.

Som avsender for meldingen står Gunnar Staalbakken, administrerende direktør i Soppt Communications.

Bløff?

Om dette dreier seg om en guttestrek eller en reell mobiltelefon er vanskelig å si. Vi merker oss at det ikke er registrert noe domene på Soppt.com eller Soppt.no. Avsender for e-posten benytter da også en Gmail-konto. Det er unektelig påfallende at domenet soppt.com er ledig, det samme er iSoppt.com og de tilsvarende navnene under norske .no. iSoppt er navnet vi finner på bildet av telefonen.

Bare i Kina finner vi et selskap som heter Soppt, men dette selskapet jobber ikke med mobiltelefoni.

Det er heller ingen av de større norske distributørene som har hørt om Soppt Communications, Gunnar Stålbaken eller iSoppt. Dersom det ikke dreier seg om en bløff, så er iSoppt trolig et OEM-produkt som vil bli solgt utenom de ordinære kanalene. Et OEM-produkt er et produkt som produseres for videresalg til selskaper som ønsker å sette sitt eget merkenavn på produktet.

Les også
Klem, trykk, rist og bøy på mobilen
Les også
Her er 2010-mobilene til HTC
Les også
Super-Toshibaen kommer til Norge
Mer om
annonse