Nyhet

Her er 2010-mobilene til HTC

I begynnelsen av året kunne rykter og spionbilder vise bortimot alle HTCs lanseringsprodukter for 2009. Ryktene og bildene viste seg å være bortimot 100 prosent korrekt. Bare tiden vil vise om 2010-ryktene som nettopp har dukket opp vil være like riktige.
Allerede i oktober i år skal HTC ha presentert sin produktportefølje for 2010 under et møte i Wien, står det å lese på XDA-Developers-forumet. Både Windows Mobile- og Android-mobiler skal ha blitt presentert, delt opp i de fire forskjellige kategoriene design/lifestyle, social, performance og productivity.
Design/Lifestyle
Med noe av det samme karakteristiske designet som på HTC Hero blir kanskje HTC Legend den etterlengtede etterfølgeren til en av selskapets mest populære mobiler. Et deksel i metall, fem megapiksel autofokuskamera og 3,2 tommers AMOLED-skjerm er noen av nøkkelordene. Skal være på markedet i mars neste år.

HTC Salsa er nok beregnet på businessbrukere som også er designbevisste. Android-mobilen er nemlig utstyrt med et fullt tastatur. Andre viktige ting er 3,2 megapiksel kamera, FM-radio og en 528 MHz-prosessor fra Qualcomm. Skal dukke opp i juni.


Social
En helt ny formfaktor for en Android-mobil og heller ikke noe vi ofte ser fra HTC. Med nummertastatur, 3,2 megapiksel kamera vil nok HTC Tide være på den lavere enden av prisskalaen. Skal komme på markedet i april.


Etterfølgeren til HTC Tattoo, som vi ga strålende kritikker tidligere i år, kan fort se ut til å bli HTC Buzz. Den skal i hvert ha de samme utbyttbare dekslene som Tattoo. I tillegg har den full HSPA, fem megapiksel autofokuskamera med blitz. Skal dukke opp i mai neste år.


Performance
Kategorien Performance, eller ytelse som vi kaller det på norsk, er vel der flaggskipene fort blir liggende. Første i så måte kan se ut til å bli HTC Bravo. Android-mobilen skal være utstyrt med Snapdragon 1 GHz-prosessor, 3,7 tommers AMOLED-skjerm og et fem megapiksel autofokuskamera som også kan ta HD-video (720p).


Skjermen skal være kapasitiv, den har trådløst nett, Bluetooth, microUSB, microSD, FM-radio, kompass og 3,5 mm minijackinngang. Mye tyder på at dette blir telefonen på de fleste ønskelister for første halvår 2010, for den skal dukke opp i april.
Productivity
HTC Photon er utstyrt med Windows Mobile 6.5 og Engadget hevder det er oppfølgeren til Touch Diamond 2. Forhåpentligvis blir Photon navnet, slik at vi slipper tretti nye telefoner neste år med Touch 3 bak navnet. Fem megapiksler, 600 MHz-prosessor og en 3,2 tommers kapasitiv skjerm med HVGA-oppløsning (480 x 320 punkter) tyder på at dette kan bli en stortselger. April er den forventet å dukke opp.

HTC Trophy legger listen høyt med navnet sitt, men så er den da unektelig ganske stilig. Windows Mobile 6.5, 3 tommers kapasitiv skjerm, fullstendig tastatur og en 600 MHz-prosessor. Lanseringsmåned er ventet å være mai.

HTC Tera skal være den kommende lillebroren til HTC Touch Pro 2. Den har i hvert fall samme formfaktor, men skal blant annet ha en litt mindre skjerm. Tera er nemlig utstyrt med en 3-tommers WQVGA-skjerm. Dette er også en Windows Mobile 6.5-mobil. HTC Tera skal komme i april.


Flere på vei
Utvilsomt mye spennende på vei i 2010 også fra HTC. Med tanke på at alle mobilene som er presentert her har forventet lansering i første halvår 2010 er det nok ikke utenkelig at det også kommer en ny lansering for andre halvår.

Les også
Hjelp Nokia å lage en smartmobil
Les også
Nettbutikk tabbet seg ut
Les også
Soppt varsler mobilrevolusjon i mars
Les også
Er dette HTC Sense 2.0?
Les også
Dette tror operatørene om 2010
Les også
Motorola Droid i Europa
Les også
Se 2009-mobilene til HTC
annonse